Σάββατο 10 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 11 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Βουτιά θανάτου με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία

«Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί», καταγγέλλουν συνάδελφοι των θυμάτων

Το γερανοφόρο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα
Το γερανοφόρο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα
Ενας ακόμα εργάτης δεν γύρισε από το μεροκάματο στο σπίτι του, ενώ ένας ακόμα σακατεύτηκε: Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός του νέου θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος που συνέβη την Παρασκευή, αυτήν τη φορά στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής «Sabo», όταν κουβούκλιο γερανοφόρου οχήματος που εκτελούσε εργασίες αλλαγής λαμπτήρων υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από μεγάλο ύψος, μαζί με τους δύο εργαζόμενους.

Από την πτώση βρήκε τραγικό θάνατο 55χρονος εργαζόμενος από το Αλιβέρι, ο οποίος εργαζόταν μέσω εργολάβου στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο συνάδελφός του που προέρχεται από το προσωπικό της εταιρείας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και νοσηλεύεται.

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν άμεσα συνάδελφοί του, εκπρόσωποι συνδικάτων. Επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που συνομίλησε μαζί τους, εκφράζοντας ευχές για γρήγορη ανάρρωση σε συγγενείς του. Ο βουλευτής του Κόμματος κατήγγειλε το νέο εργοδοτικό έγκλημα, επισημαίνοντας την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε άμεσα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, με τους εργαζόμενους, αγανακτισμένους, να κάνουν σοβαρές καταγγελίες για εντατικοποίηση της εργασίας και έλλειψη συντήρησης. Οπως ανέφεραν, «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί εργατικό "ατύχημα"», μεταφέροντας την εικόνα προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.

ΠΑΜΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «κανονικότητα» το καθημερινό σακάτεμα των εργατών

Σε ανακοίνωσή του για το νέο εργοδοτικό έγκλημα, το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των εργατικών "ατυχημάτων" δεν οφείλονται στην "κακιά στιγμή". Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης της εργασίας, της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς. Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας».

Και καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους «να θέσουμε σε προτεραιότητα τον αγώνα για να υπάρχουν συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για να γυρίζουμε στο σπίτι μας, στις οικογένειες και τα παιδιά μας όρθιοι και υγιείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ