Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ
Απέτρεψαν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας στη Θεσσαλονίκη

Νέα παρέμβαση σήμερα στις 4 μ.μ. στην «doValue»

Από τη χθεσινή παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη
Από τη χθεσινή παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη
Την αποτροπή πλειστηριασμού της κατοικίας και του μαγαζιού λαϊκής οικογένειας που ήταν προγραμματισμένη για τις 14/3 πέτυχαν σωματεία αυτοαπασχολούμενων και φορείς, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «Intrum» και της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση πέτυχαν την αποτροπή του πλειστηριασμού, αλλά και ευνοϊκότερη ρύθμιση, που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της οικογένειας.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι μπροστά στην ουσιαστική ανυπαρξία της προστασίας της λαϊκής περιουσίας, που έχουν θεσπίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις, και μπροστά στη δίψα για κέρδη των funds, των τραπεζών και λοιπών «κορακιών», η μόνη απάντηση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι ο οργανωμένος αγώνας του λαϊκού κινήματος μέσα από τα ταξικά σωματεία και τους φορείς του!

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας φόβος, παντού ξεσηκωμός» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.

Νέα κινητοποίηση σήμερα στην Αθήνα

Σε κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη στις 4 μ.μ. έξω από τα γραφεία της «doValue» (Κύπρου 27), απέναντι στον κίνδυνο να πλειστηριαστεί η πρώτη κατοικία ενός ακόμα εργαζόμενου, καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.«Δεν θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο αβοήθητο. Κανένα σπίτι στα χέρια αρπακτικού ή τραπεζίτη. Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις και οι κατασχέσεις», σημειώνει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο.

Στη σημερινή παρέμβαση καλεί τα σωματεία να πάρουν μέρος και η Επιτροπή του ΠΑΜΕ για τους πλειστηριασμούς. Απαιτεί να σταματήσει τώρα το έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στον λαό της χώρας μας και υπογραμμίζει πως «ο λαός έχει τη δύναμη να τους σταματήσει. Απαιτείται κάθε χώρος δουλειάς και κάθε γειτονιά να γίνουν κάστρα αντίστασης και αλληλεγγύης. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ