Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Εναν νεκρό άφησαν πίσω τους οι σφοδρές θύελλες που έπληξαν την ανατολική Αυστραλία, όπου πάνω από 280.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών Ρίχτερ έγινε προχτές το βράδυ (τοπική ώρα) στην κεντρική Χιλή, στον νομό Ατακάμα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το επίκεντρο εντοπίστηκε κάπου 123 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της πόλης Λα Σερένα, με εστιακό βάθος 30 χλμ.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων Κρουζ προχώρησε η Βόρεια Κορέα, τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας της Νότιας Κορέας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Χιονοκαταιγίδα πλήττει από την αρχή της βδομάδας τις βορειοανατολικές ΗΠΑ προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε οδικές, αεροπορικές συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτροδότηση, με το χιόνι σε Ν. Υόρκη, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσεϊ και Πενσιλβάνια να είναι πάνω από 38 εκατοστά.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Σε δολιοφθορά και τρομοκρατία αποδίδουν οι ιρανικές αρχές τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το νότιο προς το βόρειο Ιράν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Κατά 7% μειώθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη το προβάδισμα του βρετανικού Εργατικού Κόμματος έναντι του Συντηρητικού και βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνη 2023, σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού Savanta.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Προβάδισμα στον σημερινό υπουργό Αμυνας, 72χρονο Πραμπόβο Σουμπιάντο, στρατηγό εν αποστρατεία, έδινε χτες το 60% των καταμετρημένων ψήφων, για την ανάδειξη νέου Προέδρου στην Ινδονησία. Οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ