Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Από τη δύσκολη καθημερινότητα στην απειλή της έξωσης

Η εγκατάλειψη είναι εμφανής στις δεξαμενές κολύμβησης, για τις οποίες το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά κατηγορεί τον ΚΟΕ για παρεμπόδιση στην πρόσβαση
Η εγκατάλειψη είναι εμφανής στις δεξαμενές κολύμβησης, για τις οποίες το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά κατηγορεί τον ΚΟΕ για παρεμπόδιση στην πρόσβαση
Δύσκολη καθημερινότητα αλλά και αβέβαιο μέλλον καλούνται να αντιμετωπίσουν σε μόνιμη βάση τα μέλη της διοίκησης και αθλούμενοι του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδας στον Αγιο Κοσμά. Η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΟΕ τίθεται εν αμφιβόλω τόσο από τις τακτικές των αρμοδίων τα τελευταία χρόνια, όσο και εξαιτίας των πολύπλευρων συμφερόντων στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού. Να σημειωθεί ότι ο ΚΟΕ βρέθηκε στον Αγιο Κοσμά βάσει σχετικής απόφασης του 2002, με την οποία παραχωρήθηκαν - χωρίς αντίτιμο - δύο κενοί αχρησιμοποίητοι χώροι, λόγω της αναγκαστικής τους μετακίνησης από το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας εξαιτίας των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όπως καταγγέλλουν μέλη της διοίκησης, ο Ομιλος έχει χρεωθεί άδικα από τη διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με πάνω από 20.000 ευρώ, με το πρόσχημα της χρήσης οργανωμένων χώρων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 17112/2000 για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων. Οπως επισημαίνουν από τον ΚΟΕ, όμως, δεν έχει γίνει χρήση των οργανωμένων χώρων όπως επικαλείται το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά (όργανα γυμναστικής ή εξοπλισμού, αποδυτήρια, καθαριότητα, συντήρηση, γερανός για το σωστικό, εξέδρα κ.λπ.), ούτε καν παρέχεται από το Αθλητικό Κέντρο κάποια οργανωμένη εγκατάσταση ειδικά για τις ανάγκες της κωπηλασίας. Αντίθετα, όπως εξηγούν τα μέλη του ΚΟΕ, ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα με σκοπό να μπορεί να επιτελέσει το έργο του ήταν χάρη στη φροντίδα και - κυρίως - την οικονομική στήριξη του ίδιου του Ομίλου. Καταγγέλλεται επίσης πως ο ΚΟΕ έχει βρεθεί και κατηγορούμενος από τη διοίκηση του ΕΑΚΝ ότι τα σωστικά μέσα του Ομίλου καταπατούν και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των ήδη εγκαταλελειμμένων ανοιχτών δεξαμενών κολυμβητηρίων, χωρίς να έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ολα αυτά τη στιγμή που ο περιβάλλων χώρος είναι ένα εργοτάξιο και η πρόσβαση των αθλητών στη θάλασσα δύσκολη, λόγω ανυπαρξίας εξέδρας, γερανού για το σωστικό σκάφος κ.λπ., με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι άνθρωποι του Ομίλου να μεταφέρουν σκάφη και σωστικά μόνοι τους για να φθάσουν στην θάλασσα.

Η ανυπαρξία εγκαταστάσεων υποχρεώνει τους ανθρώπους του ΚΟΕ να μεταφέρουν μόνοι τους τα σκάφη στη θάλασσα
Η ανυπαρξία εγκαταστάσεων υποχρεώνει τους ανθρώπους του ΚΟΕ να μεταφέρουν μόνοι τους τα σκάφη στη θάλασσα
Και ο ΚΟΕ έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο της έξωσης, με τη διοίκηση του ΕΑΚΝ να προχωρά σε σχετικές νομικές ενέργειες που αφορούν και τους δύο χώρους που έχουν παραχωρηθεί στον Ομιλο ήδη από το 2002, χωρίς αντίτιμο, όπως ορίζει ο Ν. 423/1976, καθώς επίσης σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να εκδιώξει τον Ομιλο και να τον οδηγήσει σε οριστική διακοπή της δραστηριότητάς του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόντρα στα προβλήματα προσπαθεί να κρατήσει τη «ρότα» του (2024-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ