Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Κρίνεται το βάθρο για την Εθνική πόλο γυναικών

Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα την Ισπανία στον μικρό τελικό του τουρνουά

Με στόχο το χάλκινο μετάλλιο στο τουρνουά πόλο γυναικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Κατάρ, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα την Ισπανία στον μικρό τελικό (10.30 - ΕΡΤ3). Με εφαλτήριο την πρόσφατη επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, η Εθνική θέλει να το επαναλάβει και στην Ντόχα. Ο αποκλεισμός στον ημιτελικό από την Ουγγαρία στα πέναλτι μπορεί να άφησε μια πικρή γεύση στις Ελληνίδες διεθνείς, ωστόσο οι γενικότερες εμφανίσεις της ομάδας κρατούν ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών για νέα διάκριση.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Σπουδαίες επιτυχίες για την Δράκου και τον Σίσκο

Με την Νόρα Δράκου και τον Απόστολο Σίσκο να φτάνουν σε σπουδαίες επιτυχίες στα αγωνίσματά τους συνεχίστηκε ο «χορός» των διακρίσεων για την ελληνική αποστολή στην κολύμβηση.

Η Δράκου κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό των 50 μ. ύπτιο, ενώ έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 27.84, καταρρίπτοντας το παλιό δικό της (27.87). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Κουρζάν (27.43), το ασημένιο η Αυστραλέζα Αντερσον με 27.45 και το χάλκινο η Καναδέζα Βιλμ με 27.61.

Στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της καριέρας του θα δώσει το «παρών» ο 18χρονος Απόστολος Σίσκος, που στα 200 μ. ύπτιο τερμάτισε 4ος στην ημιτελική σειρά όπου συμμετείχε, με 1:56.82, που αποτελεί τον 6ο καλύτερο χρόνο της οκτάδας του τελικού.

Επίσης, μετά από αξιόλογη προσπάθεια η Ελένη Κοντογεώργου προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200 μ. πρόσθιο, τερματίζοντας 8η στη σειρά της και 13η στο σύνολο, με χρόνο 2:28.14.

Με τη Σερβία για την πεντάδα η Εθνική πόλο ανδρών

Στο κυνήγι της 5ης θέσης στο τουρνουά πόλο ανδρών παρέμεινε η Εθνική ομάδα, που χθες, στον πρώτο αγώνα για τις θέσεις κατάταξης 5-8, έπειτα από αμφίρροπο ματς επικράτησε του Μαυροβουνίου με 4-3 στα πέναλτι (10-10 η κανονική διάρκεια). Ετσι το ελληνικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο τη Σερβία σε αγώνα για τις θέσεις 5-6, με στόχο φυσικά τη νίκη που θα τη φέρει στην καλύτερη δυνατή θέση στην κατάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ