Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στους πλειστηριασμούς

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία για την προστασία των λαϊκών οικογενειών από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις πραγματοποίησαν χθες το βράδυ σωματεία και φορείς στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, μια εργατική - λαϊκή γειτονιά όπου το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν μάχες για να εμποδιστούν εξώσεις οικογενειών από την πρώτη κατοικία τους.

Μετά από κάλεσμα των Σωματείων Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Αμπελοκήπων Μενεμένης έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Επταλόφου. Εκεί, εκπρόσωποι των φορέων διαμήνυσαν ότι η επίθεση από τις τράπεζες και τα «κοράκια» των funds δεν θα γίνει ανεκτή και κάλεσαν τον λαό, οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία και τους λαϊκούς φορείς, να σταθεί ασπίδα προστασίας της λαϊκής κατοικίας.

Με σύνθημα «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» και «Φρένο στο γκάζι των πλειστηριασμών, αγώνας και υπεράσπιση των λαϊκών σπιτιών», οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στις γειτονιές των Αμπελοκήπων, καλώντας επίσης στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και φοιτητικοί σύλλογοι, απαιτώντας να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων στις οποίες να μπορούν να ανταποκρίνονται οι οφειλέτες. Επίσης, διαγραφή όλων των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς για τα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ