Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Ολοι στους δρόμους, ούτε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς

Μαζικές αγωνιστικές διεργασίες σε όλους τους κλάδους | Παραλύουν οι χώροι δουλειάς στις 28 Φλεβάρη

Από περιοδείες σε εργοτάξια μπροστά στην απεργία
Από περιοδείες σε εργοτάξια μπροστά στην απεργία
«

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το σύνθημα αυτό ακούγεται ήδη σε κλάδους και χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, και θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά στη μεγάλη απεργία που ετοιμάζουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις 28 Φλεβάρη.

Με τις απεργιακές αποφάσεις πλέον να αγκαλιάζουν όλες τις περιοχές και όλους τους κλάδους, σε 28 Εργατικά Κέντρα, 13 Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, καθημερινές είναι οι μαζικές αγωνιστικές διεργασίες που φανερώνουν μεγάλες διαθέσεις για πλατιά συμμετοχή από τους εργαζόμενους. Οι δυνατότητες φανερώνονται άλλωστε από τα πολλά σωματεία που για πρώτη φορά παίρνουν απεργιακή απόφαση, παρά την απαράδεκτη και απορριπτική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ

Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς αυτές τις μέρες πάνε «χέρι χέρι» με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, με τα συνδικάτα να φέρνουν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, μέτρων στήριξης του εισοδήματος από τη μεγάλη ακρίβεια και το κόστος ζωής που εκτινάσσεται.

Χτες η σκυτάλη των κινητοποιήσεων πέρασε στην απεργία των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ενώ τις επόμενες μέρες απεργούν οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα και το προσωπικό στις δημόσιες δομές Υγείας. Ετσι, η επιτυχία της απεργίας γίνεται κρίκος στην αλυσίδα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών σε χώρους δουλειάς και κλάδους, συνδέεται με τις διεκδικήσεις που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να προτάξουν, η προετοιμασία της κινητοποίησης γίνεται δική τους υπόθεση.

Αποφάσεις για την απεργία

Στο απεργιακό μέτωπο περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόλου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας (3ωρη στάση), Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λακωνίας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Παλλεσβιακό, Πάτρας, Πειραιά, Σάμου, Τρικάλων, Φωκίδας.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών, Φαρμάκου, Ειδικής Αγωγής, Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), Τύπου - Χάρτου, Εμφιαλωμένων Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας, Θεάματος - Ακροάματος, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει επίσης η ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες του Δημοσίου.

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις προετοιμασίας

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μαζί με σωματεία και φορείς, προχωρά σε κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κερατσίνι την Παρασκευή 1η Μάρτη, με αιχμές τα ζητήματα του master plan, της Υγείας και του περιβάλλοντος. Επίσης, πραγματοποιεί το ετήσιο απολογιστικό του συνέδριο αύριο Σάββατο.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, στο πλαίσιο των περιφερειακών συσκέψεων με σωματεία, αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. οργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους της Βόρειας Κέρκυρας σε σύσκεψη την Κυριακή 18 Φλεβάρη, στις 12 μ. στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αχαράβης.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία του (Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα) τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου οργανώνει σύσκεψη την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ