Σάββατο 17 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΧΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΕΔΥΕ
Ολοι και όλες στη Σαλαμίνα - Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Υδρα»

Την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. η συγκέντρωση στα Παλούκια

«Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ! Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα "Υδρα"! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας (πιάτσα ταξί).

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν επίσης το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ενωση Απόστρατων Στρατιωτικών Αττικής. Επιπλέον, η ΕΛΜΕ Πειραιά και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέροντας τα εξής:

«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, για την αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή, έχει ως στόχο τη διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για τη μεταφορά εμπορευμάτων και Ενέργειας.

Σημειώνουμε ότι η προστασία της ναυσιπλοΐας, που επικαλείται η κυβέρνηση, αφορά το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο, που το 87% του στόλου του είναι σε σημαίες ευκαιρίας, χωρίς Ελληνες ναυτεργάτες, χωρίς ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση! (...)

Αποτελεί πρόκληση για τον λαό η αξίωσή τους να εμπλακεί η χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή για τα δικά τους συμφέροντα.

Με πρόσχημα τις συγκρούσεις των Χούθι, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην πολεμική εμπλοκή της περιοχής, με την παραχώρηση του Στρατηγείου της Λάρισας για τη διοίκηση της επιχείρησης, αναλαμβάνοντας μάλιστα ως επικεφαλής Ελληνας υποναύαρχος. Πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν γεμίσει τη χώρα μας με ΝΑΤΟικές βάσεις θανάτου, εμπλέκοντας τον λαό μας ακόμη περισσότερο στα παιχνίδια των ανταγωνισμών.

Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Οι φαντάροι, οι Ελληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών κερδών η απάντησή μας είναι ΟΧΙ!

Η αποστολή στο στόμα του λύκου γίνεται για την ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

Ο ελληνικός λαός ξέρει πως δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Η ασφάλεια και η ναυσιπλοΐα, που ευαγγελίζονται δήθεν από τη συμμετοχή μας σε αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς, έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το στρατιωτικό προσωπικό, και το ίδιο ισχύει τώρα για τη φρεγάτα "Υδρα".

Ολα τα παραπάνω συνιστούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προστίθενται στην εμπλοκή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Καλούμε τα σωματεία - μέλη μας, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους συνταξιούχους του Πειραιά να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Απαιτούμε να μη λύσει κάβους καμία ελληνική φρεγάτα! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ