Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΚΣ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ
«Εκδικητική η οριστική ακύρωση της εξεταστικής από την Κοσμητεία»

Εκδικητική και τιμωρητική χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στον φοιτητικό σύλλογο Νομικής του ΑΠΘ την απόφαση της Συνέλευσης των καθηγητών της Νομικής Σχολής για την οριστική ακύρωση της εξεταστικής.

Σύμφωνα με την απόφαση, η εξεταστική περίοδος έλαβε τέλος για τη σχολή και από τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη ξεκινά το εαρινό εξάμηνο, είτε διά ζώσης, είτε με τηλεκπαίδευση.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι υπεύθυνοι για αυτό δεν είναι οι φοιτητές που μέσα από τον φοιτητικό τους σύλλογο και με συλλογικές αποφάσεις αγωνίζονται ενάντια στο νομοσχέδιο τομή για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αντίθετα προτρέπουμε όσους ψάχνουν να αποδώσουν ευθύνες, να στραφούν στην ίδια την κυβέρνηση, που επιλέγει να φέρει αυτό το νομοσχέδιο προς ψήφιση μέσα στην περίοδο της εξεταστικής μας», σημειώνει η ανακοίνωση της ΠΚΣ και προσθέτει: «Είναι βέβαιο ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για την πραγματοποίηση της εξεταστικής, ιδιαίτερα της εμβόλιμης, και πως ακόμα μπορούν να παρθούν μέτρα για την πραγματοποίησή της.

(...) Η Κοσμητεία αντί να πάρει θέση για την υποτίμηση των πτυχίων μας, για τις ελλιπείς υποδομές, για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, επιλέγει να πάρει θέση απέναντι στον φοιτητικό μας σύλλογο, φέρνοντας ακόμα και τα ΜΑΤ να καταστείλουν τους αγώνες μας και τις αποφάσεις του Συλλόγου. (...) Κάνουμε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για πτυχία με αξία, αποκλειστικά δημόσιες πραγματικά δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ