Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Στον αγώνα για να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο

Νέα συλλαλητήρια σήμερα | Στις 12μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα, στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Με νέα συλλαλητήρια που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζεται σήμερα η δίκαιη απαίτηση των πολλών για δημόσιες δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση προς όφελος των λίγων.

Στην Αθήνα έχει δοθεί ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Την ίδια ώρα συλλαλητήρια προγραμματίζονται στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, και στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου.

Μέσα από έναν και πλέον μήνα συλλαλητηρίων, καταλήψεων και Γενικών Συνελεύσεων οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αναδείξει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, θέλει να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης. Τώρα ολοκληρώνεται το έγκλημα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και στην υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ», όπως καταγράφεται από τον συντονισμό φοιτητικών συλλόγων που έγινε την περασμένη βδομάδα. «Η κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη από την κοινωνία, προχωρώντας προς την ψήφιση, και αυτό το έχουν καταφέρει το φοιτητικό κίνημα και οι μαζικές κινητοποιήσεις», σημειώνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, στο σημερινό συλλαλητήριο ήδη δηλώνουν συμμετοχή εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. «Οσο κι αν συνεχίζει την προσπάθεια ο υπουργός, κατά το "Οταν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα με εμάς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα", η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απαιτεί το νομοσχέδιο να αποσυρθεί, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης», αναφέρει στο κάλεσμά της. Οι γονείς, δηλώνοντας για μία ακόμα φορά την παρουσία τους σε αυτόν τον αγώνα, αναφέρονται στην υποχρηματοδότηση, στην εξάρτηση της Εκπαίδευσης από την τσέπη του καθενός, στο Λύκειο - «εξεταστική αρένα» που διαμορφώνεται, στις ανάγκες των σχολείων.

Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κηρύσσει στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους μαζί με τους φοιτητές πάνω από έναν μήνα. «Με τους αγώνες μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και έτσι συνεχίζουμε, για να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο!», δηλώνει η Ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών, των εργαζομένων, του λαού έχει απορρίψει το νομοσχέδιο, γι' αυτό και η κυβέρνηση απαντά με τη συκοφάντηση των αγώνων, με εκβιασμούς και ένταση της καταστολής».

Στάσεις εργασίας από της 11 π.μ. έχουν κηρύξει για σήμερα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συλλαλητήρια.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τις συνελεύσεις και τον συντονισμό τους έχουν ήδη χαράξει τα επόμενα βήματα, με επόμενο σταθμό τη συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στα Τέμπη το Σάββατο 24 Φλεβάρη, δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι «το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί», ενώ θα βρίσκονται και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 του μήνα μαζί με τα σωματεία και τους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ