Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή 28/4
  • Σαβίνα Γιαννάτου
    Σαβίνα Γιαννάτου
    Η Σαβίνα Γιαννάτου παρουσιάζει, στο χώρο της Μονής Καισαριανής, στις 6 το απόγευμα, την παράσταση «Παναγιές του κόσμου». Η επιλογή των τραγουδιών είναι του Λάμπρου Λιάβα.
  • Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τη Σάσα Βούλγαρη, στις 9:30 μ.μ., στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Ακολουθεί ο Ακάθιστος ύμνος με την Αννα Δημητρίου (11 μ.μ.) και Τροπάρια από τη Σοφία Νοητή (11:30).
  • Πρεμιέρα, στην Εθνική Λυρική Σκηνή με την όπερα του Ντονιτσέτι «Το ελιξίριο του έρωτα», με τη μουσική διεύθυνση του Χρύσανθου Αλισάφη και του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σκηνοθεσία Βασίλη Αναστασίου. Τους ρόλους ερμηνεύουν διαδοχικά: Τζένη Δριβάλα - Μάρθα Αράπη, Αντώνης Κορωναίος - Νίκος Στεφάνου, Κύρος Πατσαλίδης - Αρης Παπαγιαννόπουλος, Χριστόφορος Σταμπόγλης - Δημήτρης Κασιούμης, Μαρία Θωμά - Χρυσάνθη Βελουδάκη.
  • Παράσταση του επιταφίου θρήνου με τίτλο «Πού πας με τέτοιαν Ανοιξη καλέ μου», στο «Σταθμό» (Μαυροματαίων 22) με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τη Λιζέτα Καλημέρη και τη Μαριάννα Πολυχρονίδη (10:30 μ.μ.).
  • Ολοκληρώνονται, στο Μέγαρο Μουσικής, οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δρέσδης, υπό τη διεύθυνση του Μάρεκ Γιανόφσκι (8:30 μ.μ.).
  • Το Παιδικό Μουσείο γεμίζει μουσική και προσκαλεί τα παιδιά να συμμετέχουν σε ένα ολοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αφιέρωμα στη Μουσική».
Δευτέρα 29/4
  • Προτελευταία μέρα σήμερα, στις «Χοροροές» (Ιάκχου 14, Γκάζι), της παράστασης «Δον Κιχώτες» με τη Μαρία Δημητριάδη.
  • Ρεσιτάλ βιολιού με τον Λεωνίδα Καβάκο, στο Μέγαρο Μουσικής (8:30 μ.μ.).
Τρίτη 30/4
  • Κατάδυση στη χώρα της ποίησης και των στίχων της σπαρακτικής μοναξιάς όπου «ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές», με τα «Διάφανα Κρίνα», «στον αέρα» - Κεντρική πλατεία Πετρούπολης (και αύριο).
  • Μαρία Δημητριάδη
    Μαρία Δημητριάδη
    Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου από τον Νίκολας Κίναστον, με έργα Μπαχ, στην Αίθουσα Φίλων του Μεγάρου Μουσικής (8:30 μ.μ.).
  • Το «Κουιντέτο Εγχόρδων της Δρέσδης, με τη σύμπραξη του πιανίστα Ούβε Μάτσκε, ερμηνεύουν έργα Μότσαρτ, Ονσλοβ και Σούμπερτ, στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής (8:30 μ.μ.).
Τετάρτη 1/5
  • Μία έκθεση επίκαιρη για το εικαστικό αυγό και το κόκκινο αυγό - σύμβολο ζωής, φιλοξενείται στην γκαλερί «Πλειάδες» (Δαβάκη 3-5, Αμπελόκηποι). Πρόκειται για γλυπτικές εγκαταστάσεις, εικαστικά αντικείμενα και μπαζάρ με έργα γνωστών καλλιτεχνών. Θα λειτουργεί έως και τη Μ. Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.
  • Σκίτσα - αποστάγματα ψυχής και ευαισθησίας από την πολύχρονη παρουσία του στο χώρο του σκίτσου, παρουσιάζει ο Στάθης στην έκθεση που φιλοξενείται έως τις 8 Μάη στην αίθουσα τέχνης «Αγκάθι» (Μηθύμνης 12 και Επτανήσου, πλ. Αμερικής, τηλ. 010.86.40.250). Στην ξεχωριστή αυτή παρουσίαση ο επισκέπτης θα απολαύσει από κοντά πολιτικά και κοινωνικά σκίτσα του Στάθη, εικονογραφήσεις του, καθώς και κάποια από τα φιλοτεχνημένα με μεράκι «33 τραγούδια εικονογραφημένα» (εκδόσεις «Κέδρος»).
Πέμπτη 2/5
  • Στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής παλιών Ελλήνων ζωγράφων. Εκτίθενται δημιουργίες των: Α. Ακριθάκη, Αγ. Αστεριάδη, Γ. Βακιρτζή, Σπ. Βασιλείου, Γ. Γαΐτη, Δ. Διαμαντόπουλου, Λ. Κανακάκι, Φ. Κόντογλου, Γ. Τσαρούχη κ.ά.
  • «Γοργόνες... άλλοτε και τώρα» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Μαρίνας Πετρή που παρουσιάζεται έως τις 9 Ιούνη στην γκαλερί «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου).

«Το ελιξίριο του έρωτα» στη Λυρική Σκηνή
«Το ελιξίριο του έρωτα» στη Λυρική Σκηνή

Σκίτσο από την έκθεση του Στάθη
Σκίτσο από την έκθεση του Στάθη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ