Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αλώβητοι οι «Δικέφαλοι», «κόλλησε» ξανά ο ΠΑΟ

Κράτησε τα ηνία στη βαθμολογία η ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ στο κατόπι της | Εκπληξη από την Κηφισιά στη Λεωφόρο, πλησίασε την τριάδα ο Ολυμπιακός

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Κηφισιά, μένοντας όρθια στη Λεωφόρο

Eurokinissi

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Κηφισιά, μένοντας όρθια στη Λεωφόρο
Με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να παραμένουν 1η και 2ος, τον Παναθηναϊκό να υποπίπτει σε μία ακόμα εντός έδρας «γκέλα» και τον Ολυμπιακό να τον πλησιάζει, συνεχίστηκε η μάχη για τον τίτλο στη Super League με την 24η αγωνιστική. Με τις λεπτές ισορροπίες, παρά τις νέες ανακατατάξεις, να δείχνουν για τα καλά εδραιωμένες μεταξύ των διεκδικητών του πρωταθλήματος, 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου και την έναρξη των πλέι οφ. Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής, ο Αρης εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία του στην πεντάδα, ενώ ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία μπροστά στο ξεκίνημα της κρίσιμης διαδικασίας των πλέι άουτ.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή μετά την πολύτιμη νίκη της στη Φθιώτιδα επί της Λαμίας με 3-1 (Βίντα 17', Ελίασον 41', Τσούμπερ 63' - Σίνγκλεϊ 64'). Σε ένα ακόμα ματς το τελευταίο διάστημα η «Ενωση» είχε διάθεση και κινητικότητα στην επίθεση, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες πλην των γκολ (είχε και δύο δοκάρια), ενώ με εξαίρεση το τελευταίο 15λεπτο δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Κάνοντας ανατροπή μέσα σε ένα λεπτό, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, 3-1 τον Παναιτωλικό (Σάστρε 72', Ζίβκοβιτς 73', Κωνσταντέλιας 90' - Χατζηθεωρίδης 5'). Παρά την «ψυχρολουσία» στα πρώτα λεπτά, οι Θεσσαλονικείς δεν έχασαν την υπομονή τους και βρήκαν τις λύσεις στο τελευταίο 20λεπτο.

Από τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, στην «ανώμαλη προσγείωση» στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός... Η Κηφισιά τον υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (Παλάσιος 37' - Αράο 70' αυτογκόλ), που ήταν το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας στραβοπάτημα για τους «πράσινους» μετά το 2-2 με τη Λαμία. Ο Παναθηναϊκός απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή εξαιτίας της άσχημης εμφάνισης που πραγματοποίησε, αντιμετωπίζοντας πολύ μεγάλα προβλήματα στο να διασπάσει τη φιλοξενούμενη άμυνα - είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία λεπτά, που πίεζε για το γκολ της νίκης, είχε μόνο μία καλή ευκαιρία με τον Ιωαννίδη. Από την πλευρά της η Κηφισιά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αποβολή του Σένκεφελντ για τους πράσινους (64'), καθώς όχι μόνο ισοφάρισε αλλά στη συνέχεια άγγιξε και το 1-2 σε μια σειρά περιπτώσεις, με πιο χαρακτηριστική την ευκαιρία του Μπιφουμά στις καθυστερήσεις.

Ανατροπή χρειάστηκε και ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να κάμψει την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1 (Ελ Κααμπί 79' πέναλτι, 87' - Γιαμπλόνκσι 45') και να συνεχίσει νικηφόρα στην εποχή Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία, φτάνοντας έτσι μια ανάσα από την 3η θέση. Πρωταγωνιστής για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Ελ Κααμπί, ενώ οι αξιόμαχοι Αρκάδες, που δυσκόλεψαν αρκετά τους γηπεδούχους, διαμαρτυρήθηκαν για τον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων με το οποίο ήρθε η ισοφάριση.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αρης νίκησε 2-0 τον Βόλο (Μορόν 46', Ανσαριφάρντ 88') και σφράγισε και μαθηματικά την 5η θέση. Στο πλέον χορταστικό ματς της αγωνιστικής, στα Γιάννενα, ΠΑΣ και ΟΦΗ μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς με ισοπαλία 2-2 (Ροσέρο 9', Κόντε 20' - Μπάκιτς 68', 83' πέναλτι), ενώ στο 0-0 έμειναν Πανσερραϊκός και Ατρόμητος στις Σέρρες.

  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 55, ΠΑΟΚ 54, Παναθηναϊκός 52, Ολυμπιακός 50, Αρης 41, Λαμία 34, Αστέρας Τρίπολης 30, ΟΦΗ 24, Πανσερραϊκός 24, Ατρόμητος 24, Παναιτωλικός 19, ΠΑΣ Γιάννινα 17, Βόλος 17, ΑΕ Κηφισιάς 17.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ