Τρίτη 27 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROBASKET 2025 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Εκανε το 2 στα 2 η Εθνική

Με το απόλυτο (2 στα 2) ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Εurobasket 2025 η Εθνική ομάδα, η οποία χθες στη Χάγη επικράτησε της Ολλανδίας με 74-72 για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή η νίκη της Εθνικής στην πρεμιέρα, 72-64 επί της Τσεχίας στο ΣΕΦ, με την οποία έβαλε υποθήκη για την πρωτιά στον όμιλο.

Στο χθεσινό ματς η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε κατά πολύ αλλαγμένη σε πρόσωπα σε σχέση με το ματς στο ΣΕΦ, αφού ο Β. Σπανούλης δεν είχε στη διάθεσή του τους περισσότερους παίκτες ομάδων της Euroleague (Παπανικολάου, Γουόκαπ, Μήτογλου Λαρεντζάκη), ενώ υπήρξε και η ατυχία των τραυματισμών της τελευταίας στιγμής για τους Κ. Αντετοκούνμπο και Μήτρου - Λονγκ.

Στο αγωνιστικό μέρος η Εθνική, έχοντας διακυμάνσεις στην απόδοσή της και προβλήματα αμυντικά αλλά και επιθετικά (στο να διασπάσει την άμυνα ζώνης των Ολλανδών), βρέθηκε μέχρι και στο -13 στο πρώτο μέρος (31-18 στο 18'). Ωστόσο στην επανάληψη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Β. Τολιόπουλο, που έκανε σπουδαία εμφάνιση (26 πόντοι), και τις βοήθειες του Παπαγιάννη κάτω από το καλάθι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέτρεψε την κατάσταση, περνώντας μπροστά στο σκορ (58-62) και δείχνοντας χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, όταν οι Ολλανδοί αντέδρασαν και πλησίασαν στο σκορ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ