Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το μοναδικό ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου κινδυνεύει να κλείσει

Τον κίνδυνο να κλείσει το μοναδικό ΚΔΑΠ ΜΕΑ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) του δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Κωλέττη, και να μείνουν χωρίς υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής 40 και πλέον ωφελούμενοι, αλλά και τους σχεδιασμούς για κλείσιμο του ΚΔΑΠ στην Τριανδρία αναδεικνύει ο Βασίλης Τομπουλίδης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», φέρνοντας το θέμα στη διαδικασία λογοδοσίας που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ συστεγάζεται με δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό, ο οποίος είναι από τους λίγους που λειτουργούν ακόμα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών του δήμου Θεσσαλονίκης. Από τις 30/10/2023 έχει κοινοποιηθεί απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία διατάσσει τη μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε κατάλληλο χώρο, που να πληροί τις νόμιμες τεχνικές προδιαγραφές και προδιαγραφές ασφαλείας, μέχρι τις 20/2/2024 το αργότερο.

Ο Β. Τομπουλίδης σημειώνει ότι προφανώς το ΚΔΑΠ ΜΕΑ πρέπει να φιλοξενηθεί σε άλλον, κατάλληλο χώρο, και για να μπορέσει να αδειοδοτηθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός. Ρωτά λοιπόν την αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης: «Τι ενέργειες έκανε από τότε μέχρι σήμερα για την εύρεση κατάλληλου χώρου για τη φιλοξενία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ; Σε ποια εξέλιξη βρίσκονται; Π.χ., το ΔΣ του Παπάφειου Ιδρύματος έχει απαντήσει στην από 5/2/2024 επιστολή του κ. δημάρχου Θεσσαλονίκης για παραχώρηση χώρου από το Παπάφειο Ιδρυμα; Τι εναλλακτικές λύσεις δρομολογεί σε περίπτωση αρνητικής απάντησης στο παραπάνω αίτημα; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της αίτησης ανάκλησης της παραπάνω δικαστικής απόφασης με αίτημα παράτασης της προθεσμίας για μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ;».

Σε ό,τι αφορά το ΚΔΑΠ Τριανδρίας, η δημοτική αρχή εξετάζει το κλείσιμό του με πρόσχημα ότι έχει μόνο 9 παιδιά, αν και είναι εγγεγραμμένα 49. Το ΚΔΑΠ Τριανδρίας φιλοξενείται επίσης σε χώρο όπου βρίσκονται και δημοτικός βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός. Για την αδειοδότησή τους απαιτείται η μετεγκατάστασή του.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ρωτά τη διοίκηση του δήμου αν έχει αναζητήσει κατάλληλο χώρο για τη μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ, καθώς και αν υπάρχει λίστα αναμονής για επιπλέον παιδιά.

Συνολικότερα καλεί τη διοίκηση να πει ποια είναι η δυναμικότητα όλων των ΚΔΑΠ του δήμου Θεσσαλονίκης και πόσα παιδιά είναι εγγεγραμμένα. Σε ποια από αυτά υπάρχει λίστα αναμονής για επιπλέον παιδιά. Ποιος είναι ο συνολικός σχεδιασμός για τα ΚΔΑΠ του δήμου Θεσσαλονίκης. Και αν σκοπεύει να λειτουργήσει νέα ΚΔΑΠ σε γειτονιές όπου δεν λειτουργεί κανένα (π.χ. στην Δ' Δημοτική Κοινότητα).

Σε σχέση δε με τους εργαζόμενους, σε περίπτωση κλεισίματος ΚΔΑΠ, πώς σκοπεύει να τους απορροφήσει η δημοτική αρχή, με δεδομένο ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι, που οι συμβάσεις αρκετών απ' αυτούς λήγουν τον Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ