Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εργαζόμενοι στις πλατφόρμες: Απέναντι και στην αντεργατική Οδηγία που στήνουν σε βάρος τους, συμμετέχουν στην απεργία

Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες
Από παλιότερη κινητοποίηση εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες
Στη συζήτηση σχετικά με την «Οδηγία για τους εργαζομένους σε πλατφόρμες» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής στην ομιλία του:

«Η υποκρισία της ΕΕ, επικαλούμενη μάλιστα "δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες", δεν έχει όριο. Αφού στο Ευρωκοινοβούλιο επέλεξαν να μη γίνει καθόλου συζήτηση για την Οδηγία, αλλά διαπραγμάτευση - παζάρι πίσω από κλειστές πόρτες μεταξύ αστικών κυβερνήσεων, επιτροπών, ευρωβουλευτών και λόμπι, τώρα η Κομισιόν "ανησυχεί" για την απόρριψη της Οδηγίας από το Συμβούλιο.

Η δε αντεργατική στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, που καταψήφισε στο Συμβούλιο, δεν εκπλήσσει, καθώς έχει "πρωτοπορήσει" στην εργοδοτική ασυδοσία, με τον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη, που δίνει το δικαίωμα οι εργαζόμενοι να βαφτίζονται ..."συνεργάτες".

Είναι όμως πρόκληση να γκρινιάζουν σαν απατημένοι σύζυγοι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν πάνω από τα μισά άρθρα του νόμου της ΝΔ και οι πολιτικές τους ομάδες πρωταγωνίστησαν στις ύπουλες μεθοδεύσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ενάντια στην αντεργατική ευρωενωσιακή Οδηγία, που δεν θεμελιώνει μισθωτή εργασία και αποδέχεται τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και τη χρήση αλγορίθμων για την εντατικοποίηση της δουλειάς, ακόμα και για απολύσεις, οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες δυναμώνουν την πάλη τους συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ