Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΜΠΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024
Στα νησιά του Ιονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μαζικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Κέρκυρα και Λευκάδα από τα Εργατικά Κέντρα. Στην Κέρκυρα, την απεργιακή συγκέντρωση σημάδεψε η παρουσία χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών και φοιτητών, με ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα να βάζουν λουκέτο. Παράλληλα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έδωσαν «χρώμα» στην πορεία, που κατέληξε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στη Λευκάδα η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αγίου Μηνά, ενώ έντονη ήταν η παρουσία εκπαιδευτικών και εργαζομένων από τους ΟΤΑ και το Νοσοκομείο του νησιού. Ακολούθησε πορεία κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου, με κατάληξη το διοικητήριο της Περιφέρειας, όπου αναρτήθηκε γιγαντοπανό που ανέγραφε «Τα κέρδη τους - οι ζωές μας».

Με μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και στη Ζάκυνθο. Ξεχώρισαν με την παρουσία τους εκατοντάδες μαθητές από διάφορα σχολεία, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι τίποτα δεν πρόκειται να ξεχαστεί από το έγκλημα στα Τέμπη, σε συνδυασμό με τον αγώνα απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συμμετοχή είχαν επίσης δάσκαλοι, καθηγητές και εργαζόμενοι από διάφορους άλλους κλάδους, ενώ κλειστά κράτησαν τα καταστήματά τους έμποροι και φαρμακοποιοί.

Μαζική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Κεφαλονιά. Η κεντρική πλατεία του Αργοστολίου έγινε «σημείο αναφορές» στο νησί. Και σ' αυτήν την απεργιακή συγκέντρωση ξεχώρισε η συμμετοχή της νεολαίας, ιδιαίτερα των μαθητών, ενώ το δικό τους «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι μιας σειράς κλάδων, εκπαιδευτικοί και αγρότες.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Βαθύ της Ιθάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ