Πέμπτη 29 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΜΠΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024
Αποφασιστικό μήνυμα διεκδίκησης από τη Δυτική Ελλάδα

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Αποφασιστικό μήνυμα διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και ότι οι ανάγκες εργαζομένων, λαού και νεολαίας δεν χωρούν στους στενούς «κορσέδες» της ΕΕ, κυβερνήσεων και κομμάτων της έστειλαν χτες χιλιάδες απεργών και διαδηλωτών σε όλους τους νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο Αγρίνιο, μαζικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι στις κατασκευές (όπου στα έργα η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική σε όλο τον νομό), στις ιχθυοκαλλιέργειες, όπως επίσης οι σχολικές καθαρίστριες και τροχονόμοι με τα γιλέκα τους, που απαίτησαν μόνιμη, σταθερή δουλειά, αλλά και μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενη νεολαία. Τη δική τους παρουσία είχαν οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι, έχοντας στην κεφαλή της πορείας τρακτέρ, ενώ ακούστηκαν δυνατά τα αιτήματα για ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που ενώθηκαν με τα συνθήματα για τα Τέμπη και την απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στον νομό, απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, με πρωτοβουλία συνδικάτων και τη συμμετοχή λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας.

Δύο μαχητικές συγκεντρώσεις, σε Αμαλιάδα νωρίς το πρωί και Πύργο αργότερα, πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία. Στην απεργία συμμετείχαν εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων και στις δύο πόλεις, ενώ στον Πύργο έγινε και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή, εκτός των εργατοϋπαλλήλων, μαθητών και αγροτών, που έφτασαν ως το κτίριο του ΟΣΕ καταθέτοντας συμβολικά λουλούδια, στη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη.

Με πλήθος εργαζομένων, νεολαίας αλλά και αγροτών ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στο Αίγιο, που οργάνωσαν εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, όπως και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος - Ντρίνιας». «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», φώναζαν οι μαθητές, ενώ με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, με καπνογόνα και συνθήματα, μαζική παρουσία είχαν οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία ενώθηκαν με τους απεργούς εργαζόμενους και τη μαθητική νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ