Τετάρτη 6 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου

Τη Δευτέρα 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο κτίριο του Συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα), θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Εύας Νικολαΐδου «Ο Διονύσης Σιμόπουλος, όπως τον θυμούνται οι φίλοι του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κάκτος».

«Πώς μπορεί να χωρέσει το σύμπαν ενός ανθρώπου, οι γαλαξίες της ζωής του, τ' άστρα της επιστήμης του σ' ένα τόσο μικρό βιβλιαράκι;», αναρωτιέται στον πρόλογο του βιβλίου η συγγραφέας, δημοσιογράφος Εύα Νικολαΐδου.

Ο Δ. Σιμόπουλος ήταν εκτός των άλλων και ο άνθρωπος «πίσω» από το Πλανητάριο, αφού μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και δούλεψε, ανέλαβε τη διεύθυνση του Πλανητάριου στην Αθήνα (1973 - 2014) και στη συνέχεια χρίστηκε επίτιμος διευθυντής του.

Η Εύα Νικολαΐδου, μέσα από συζητήσεις με φίλους του Δ. Σιμόπουλου, από μνήμες τους, αλλά και από τη συνέντευξη που του είχε πάρει, καθώς και πολύ φωτογραφικό υλικό, σκιαγραφεί τον άνθρωπο, τον επιστήμονα, τον συνεργάτη, τον φίλο Διονύση Σιμόπουλο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταμάτης Κριμιζής, πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Γιάννης Δαγκλής, καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος, ο Χάμπικ Μαρουκιάν, ομότιμος καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και φίλος του Δ. Σιμόπουλου, και η Εύα Νικολαΐδου.

Τον συντονισμό θα έχει η Σωσώ Γκιουλέκα, εκπαιδευτικός. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων, Ελευθέριος Σκιαδάς.

Θα προβληθούν επίσης αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δ. Σιμόπουλου στην Εύα Νικολαΐδου, στο Πλανητάριο, για την εκπομπή «9+1 Μούσες» της δορυφορικής ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ