Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Για νομαρχία ταγμένη με τα λαϊκά συμφέροντα

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του φουαγιέ του Δημοτικού θεάτρου Κέρκυρας και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης έγινε η ανακήρυξη του υποψηφίου νομάρχη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Χαράλαμπου Χαραλάμπους, για τη νομαρχία της Κέρκυρας. Ο Χ. Χαραλάμπους είναι γιατρός, διδάκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτής διευθυντής στο χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου της Κέρκυρας, πρόεδρος, μέλος της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αχιλλείων.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Ν. Μεταλλινός, μέλος της απερχόμενης γραμματείας της ΝΑΣ και πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, ενώ τον απολογισμό του έργου της παράταξης έκανε η νομαρχιακή σύμβουλος Τζ. Μαντζάρου. Η παρουσίαση του υποψηφίου νομάρχη έγινε από τον απερχόμενο επικεφαλής της ΝΑΣ, Θόδωρο Γουλή.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος νομάρχης αντιπαρατέθηκε στην υποταγμένη στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, στο προωθούμενο προφίλ του «πετυχημένου» νομάρχη, καλού διαχειριστή των ζητημάτων της ΤΑ προβάλλοντας την άλλη άποψη για μια αυτοδιοίκηση με το λαό για το λαό, ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ταγμένη στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού. Η εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων δεν μπορεί να γίνει από παρατάξεις που «πατούν σε δύο βάρκες», τόνισε. «Χρειάζεται να οργανωθούν αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ, να οργανωθούν αγώνες για να μη γίνει το λιμάνι της Κέρκυρας πολεμικός - νατοϊκός ναύσταθμος και το αεροδρόμιό της ορμητήριο ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Αγώνες για την ειρήνη, την παιδεία, την υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα». Προβλήματα που, συν τοις άλλοις, ταλανίζουν τους κατοίκους του νησιού και τονίστηκαν από τον ομιλητή, είναι η αβεβαιότητα των νέων για το μέλλον, το έντονο πρόβλημα της ανεργίας, τα προβλήματα των αγροτών και πιο συγκεκριμένα των ελαιοπαραγωγών, τα σοβαρά προβλήματα υποδομής των σχολείων του νησιού, το πρόβλημα της αυτονόμησης και στέγασης του Ιονίου Πανεπιστημίου, τα έντονα προβλήματα στο χώρο της υγείας, (ένα από αυτά είναι η ανέγερση του νέου νοσοκομείου που έχει «βαλτώσει» εδώ και 6 χρόνια), το κακό οδικό δίκτυο, το πρόβλημα της ποιότητας του νερού και τα προβλήματα υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Θ. Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του Κόμματος ο Γ. Κουλούρης, γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, ο Κ. Πελλάης, γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΔΗΚΚΙ, ο Β. Αρμενιάκος, δήμαρχος Μελλιτιαίων, ο Σ. Πουλημένος, δήμαρχος Αχιλλείων, ο Ε. Καρύδης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχιλλείων, ο Μ. Γισδάκης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαιάκων, ο Η. Κουφογιώργος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Β. Δημητράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Ναυτεργατών κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ