Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Οργανώνει κι αυτή Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια

Την προσπάθεια της γαλλικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο, μέσα και από τα τραπέζια «διαβουλεύσεων», αναδεικνύει η Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια την οποία οργανώνει σήμερα και αύριο η Γαλλία, με τίτλο «Φόρουμ Αμυνας και Στρατηγικής του Παρισιού» («Paris Defence and Strategy Forum»).

Η Γαλλία συγκαλεί «ένα μοναδικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας», που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ακαδημίας Αμυνας της Στρατιωτικής Σχολής της χώρας (υπάγεται απευθείας στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων) «ανταποκρίνεται σε μια ισχυρή φιλοδοξία: Να επιτρέψει στη γαλλική και ευρωπαϊκή στρατηγική σκέψη να συμβάλει αποτελεσματικά στον ευρύτερο διάλογο για μείζονα ζητήματα ασφάλειας και άμυνας». Σε αυτό το πλαίσιο, σπεύδει να διαπιστώσει ότι «το PDSF αποτελεί μέρος της παράδοσης μεγάλων διεθνών συνεδρίων αφιερωμένων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας». Στην πρώτη του συνάντηση το Φόρουμ του Παρισιού «αφιερώνει το πρόγραμμά του σε ένα σημαντικό επίκαιρο θέμα, "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι", δομημένο γύρω από τρία θέματα προβληματισμού» και συγκεκριμένα: «Η Ευρώπη στην καρδιά μιας μεταμόρφωσης», «Η Ευρώπη ως γεωπολιτικό σταυροδρόμι», «Η Ευρώπη στην καμπή μιας νέας εποχής».

Αναμένεται να παρέμβουν αξιωματούχοι 68 εθνικοτήτων, βουλευτές, διπλωμάτες και ακόλουθοι Αμυνας, ερευνητές και ακαδημαϊκοί.

  • Το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού κατήγγειλε κυβερνοεπιθέσεις «πρωτοφανούς έντασης» σε πολλές κρατικές υπηρεσίες της χώρας από το βράδυ της Κυριακής. Σε σχετική ανακοίνωση έκανε λόγο για «περιορισμένες» συνέπειες και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε μετά τη δημιουργία «ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, για να αναπτύξει αντίμετρα». Πριν λίγες μέρες ο γενικός γραμματέας Αμυνας και Εθνικής Ασφάλειας (SGDSN), Στεφάν Μπουιγιόν, δήλωσε ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, ακριβώς πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μπορεί να αποτελέσουν «σημαντική πρόκληση και στόχο» ξένων παρεμβάσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ