Κυριακή 28 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Την Τρίτη η εκδήλωση για τον Μήτσο Παπαρήγα

Στο Θέατρο «Γκλόρια», στις 6.30 μμ

Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής αφιερωμένη στο δολοφονημένο από την άρχουσα τάξη κομμουνιστή, Γραμματέα της ΓΣΕΕ Μήτσο Παπαρήγα, πραγματοποιούν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τη Τρίτη 30 του Απρίλη στο Θέατρο «Γκλόρια» και ώρα 6.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες για τη δράση του ταξικού εργατικού κινήματος και την προοπτική του αγώνα. Ακόμα, θα γίνει αναφορά στη δράση του Μ. Παπαρήγα και η μνήμη του θα τιμηθεί στο πρόσωπο του γιου του Θ. Παπαρήγα, στελέχους του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από τον «Επιτάφιο» του Γ. Ρίτσου, τα οποία θα ερμηνεύσει ο Β. Λέκκας.

Μιλώντας στο «Ρ» ο Α. Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, εξηγεί τους λόγους πραγματοποίησης της εκδήλωσης: «Στο πρόσωπο του Μ. Παπαρήγα τιμάμε όλους τους επώνυμους και χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα δίκαια της τάξης μας. Είναι μια εκδήλωση που "φωτογραφίζει" τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αξίζει κάποιος να δίνει και τη ζωή του ακόμα. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες εκδηλώσεις φορτίζουν τις μπαταρίες της ταξικής πάλης, δυναμώνουν την πίστη για τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων της εργατικής τάξης, μπολιάζουν με τα ιδανικά του σοσιαλισμού τη νέα γενιά που σήμερα μπαίνει ορμητικά στο πεδίο της ταξικής πάλης. Υποσχόμαστε ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα έχουν συνέχεια από τη μεριά μας. Εχουμε καθήκον και υποχρέωση να το πράξουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ