Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Κινητοποίηση για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που τοποθετήθηκε το προηγούμενο διάστημα σε έκταση που εφάπτεται του Περιφερειακού στο ύψος των Πεύκων στον δήμο Νεάπολης - Συκεών, σε απόσταση 40 μ. από τα σπίτια, 150 μ. από αθλητικές εγκαταστάσεις όπου αθλούνται καθημερινά παιδιά και λιγότερο από 300 μ. από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής.

Η κεραία βρίσκεται πάνω σε μια τροχήλατη κατασκευή, μέσα σε οικόπεδο που είναι περιουσία του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με τους κατοίκους, η εγκατάσταση της κεραίας έγινε αυθαίρετα, χωρίς να υπάρχει καμία μελέτη και καμία άδεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες κάλυψης, καθώς λόγω των έργων για το «Flyover», ξηλώθηκαν οι αναμεταδότες των εταιρειών που ήταν τοποθετημένοι σε πινακίδα οδοποιίας.

Οι κάτοικοι, με τη συμπαράσταση του δήμου Νεάπολης - Συκεών, καθώς υπάρχει ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά την άμεση απομάκρυνση της κεραίας, κινήθηκαν νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 17 Απριλίου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ Β' Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα του λαού της περιοχής και ανέδειξε ότι σε μια σειρά περιοχές αλλά και σε χώρους δουλειάς παραβιάζονται οι όροι ασφάλειας και υγείας και θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ