Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
5ο - 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Κλειστό λόγω προβλήματος στη στατική επάρκεια

Μέτρα για να λειτουργήσει με ασφάλεια το σχολείο ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Κλειστό παραμένει από την Παρασκευή 15 Μαρτίου το 5ο - 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, λόγω προβλήματος στη στατική επάρκεια, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει χειροπιαστός σχεδιασμός σχετικά με την επιστροφή στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Την αγανάκτησή του για το γεγονός εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «η διακοπή της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για 430 παιδιά είναι ανεπίτρεπτη».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, το ΔΣ της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τους αγώνες των Συλλόγων Γονέων του 5ου - 6ου Δημοτικού Σχολείου και της Ενωσης Γονέων Ζωγράφου, που έχουν αποτρέψει προσώρας την αρχική πρόχειρη «λύση» της τηλεκπαίδευσης και της λειτουργίας του Σχολείου πρωί - απόγευμα. «Με την αποφασιστικότητά τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο στον δήμο όσο και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, έχουν αναγκάσει σε αναδίπλωση τη δημοτική αρχή, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει χώρους για να εξασφαλιστεί η πρωινή και διά ζώσης λειτουργία του Σχολείου», αναφέρει η Ομοσπονδία τονίζοντας:

«Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και διεκδικούμε άμεση επανέναρξη της διά ζώσης και πρωινής λειτουργίας υποχρεωτικού και ολοήμερου προγράμματος του 5ου - 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου. Εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης/αποπεράτωση εργασιών με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το ως άνω σχολικό κτίριο τον Σεπτέμβριο του 2024, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Διενέργεια ελέγχων στατικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία. Γενναία χρηματοδότηση προγράμματος συνολικής αναβάθμισης, ανανέωσης και επέκτασης σχολικής στέγης σε επίπεδο Αττικής».

«Με "πάμε κι όπου βγει" δεν γίνεται Παιδεία - Θέλουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!», σημειώνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μεταφέροντας το παραπάνω σύνθημα που αναγράφεται στο πανό του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Ζωγράφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ