Πέμπτη 28 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγκατάλειψη της Ειδικής Αγωγής

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που φοιτούν στα ΕΕΕΕΚ και την ανάγκη κάλυψης των αναγκών τους με την ανέγερση τουλάχιστον 6 σύγχρονων σχολείων ώστε να πάψουν να λειτουργούν σε ακατάλληλα κτίρια - αποθήκες ψυχών, αλλά και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ανέδειξε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε χτες το Συντονιστικό των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), που αποτελείται από τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ της Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκπρόσωποι των γονέων παρουσίασαν την εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Στα περισσότερα σχολεία υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, στατικότητας και πυρασφάλειας, δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου, ενώ σε ορισμένα μαθητές και μαθήτριες σε αμαξίδια ή με κινητικά προβλήματα δεν έχουν καν πρόσβαση σε όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους.

Επιπλέον τα περισσότερα σχολεία είναι υπερπλήρη και δέχονται πολύ περισσότερους μαθητές και μαθήτριες απ' ό,τι επιτρέπεται για τα τετραγωνικά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ