Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Οι μαθητές υπό αστυνομική παρακολούθηση!

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Απείθαρχοι, κοπανατζήδες και κακότροποι εμφανίζονται οι Βρετανοί μαθητές, σε διάφορες στατιστικές και έρευνες, που μάλιστα υποστηρίζουν ότι αυτή ακριβώς η μερίδα των μαθητών ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το κοινό έγκλημα. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστεί η «γάγγραινα», η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να τοποθετήσει αστυνομικούς στα σχολεία αυτά που παρουσιάζουν προβλήματα πειθαρχίας και υψηλό ποσοστό σκασιαρχείων, όπως μετέδωσαν χτες βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC, αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε 60 με 70 σχολεία που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία βρετανικών πόλεων και θα κυκλοφορούν γύρω από τις αίθουσες διδασκαλίας, καθημερινά! Η αστυνομία που θα υπάρχει στα σχολεία θα ασχολείται επίσης με το θέμα των σκασιαρχείων, θα κάνει περιπολίες στα τοπικά εμπορικά κέντρα, θα προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη σε θέματα συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις επιθετικότητας των μαθητών.

Οπως προβλέπεται από το πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για την «πάταξη της εφηβικής εγκληματικότητας», το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από το προσεχές φθινόπωρο και θα κοστίσει 10 εκατομμύρια στερλίνες. Ο Βρετανός υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αλαστερ Ντάρλιγκ, λέει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δοκιμάστηκε σε δύο περιοχές της Αγγλίας και εφαρμόζεται πάντα μετά από συμφωνία του επικεφαλής του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ