Τρίτη 9 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Σε νέες κινητοποιήσεις για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση

Δυναμική κινητοποίηση, δίνοντας συνέχεια και ώθηση στον αγώνα τους για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Εύβοιας, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απρίλη, στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας.

Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για μεροκάματα και δικαιώματα που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στην ακρίβεια και στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους, ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες στις 17 Απρίλη και 1 Μάη.

Πρόκειται για τα Σωματεία εργαζομένων HQF (ΜΙΜΙΚΟΣ), ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕ, συνεργαζόμενων πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ» - ΣΚΑΛΕΖΑ - ΜΑΖΑΡΑΚΗ, που μαζί με το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας διεκδικούν κλαδική ΣΣΕ, την οποία έχουν καταθέσει στην εργοδοσία της κάθε επιχείρησης και έχουν αιτηθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση η Γεωργία Μπαμπά, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων HQF (ΜΙΜΙΚΟΣ), κάλεσε να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες δουλειάς, για καλύτερη ζωή, τονίζοντας παράλληλα τις κατακτήσεις που απέσπασαν τα τελευταία χρόνια μέσα από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς.

Ως ένα μεγάλο βήμα, συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και την ίδρυση επιχειρησιακών σωματείων που έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να «σηκώσουν κεφάλι», χαρακτήρισε την κινητοποίηση και την κοινή διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ ο Κώστας Ντούρμας, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Δ. Κελαϊδίτης ΕΠΕ» - ΣΚΑΛΕΖΑ - ΜΑΖΑΡΑΚΗ.

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ζητάμε να ζήσουμε. Ζητάμε να δουλεύουμε για να ζήσουμε, όχι να ζούμε για να δουλεύουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Σταύρος Γούτσος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην ΑΓΡΟΖΩΗ ΑΕ, σημειώνοντας ότι ο κοινός αγώνας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της περιοχής είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Την κινητοποίηση χαιρέτισε και ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, σημειώνοντας αρχικά ότι στους συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους, που σήμερα διεκδικούν κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, λίγα χρόνια πριν δεν υπήρχε καν οργάνωση και επιχειρησιακό σωματείο, ενώ κυριαρχούσαν η μοιρολατρία, ο φόβος και υποταγή. Σημείωσε ότι η υπογραφή κλαδικής σύμβασης θα αποτελέσει παράδειγμα και θα δώσει ώθηση για ανάπτυξη αντίστοιχων αγώνων και σε άλλους χώρους δουλειάς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τσάκισμα του μεροκάματου και των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα χρόνια των μνημονίων, επισημαίνοντας ότι παραμένουν, παρά την ανάπτυξη και τον τεράστιο τζίρο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, στην κινητοποίηση συμμετείχε ο Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και των Σωματείων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ