Τρίτη 9 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Μια γροθιά! Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα, για να μην ερημώσει ο τόπος

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, με τον Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου, στην απεργιακή συγκέντρωση της 17ης Απρίλη στη Λάρυμνα

Μια γροθιά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, οι συνάδελφοί τους, σωματεία και φορείς από τη Λοκρίδα και ολόκληρη τη Φθιώτιδα δίνουν νέα ώθηση στον συντονισμένο και κοινό αγώνα τους, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση και στη συναυλία αγώνα και αλληλεγγύης, με τον Γιώργο Νταλάρα και την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Τετάρτη 17 Απρίλη στις 12.30 μ.μ. στη Λάρυμνα.

Προετοιμάζοντας τον επόμενο μεγάλο σταθμό του αγώνα ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ και στη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που μαραζώνει τον τόπο τους, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, με επίκεντρο το εργοστάσιο της Λάρυμνας, σχεδιάζουν ένα πλατύ και πολύμορφο πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων. Παράλληλα συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για να τους πετάξει στον δρόμο, καταθέτοντας τις διεκδικήσεις και τις προτάσεις τους για την ενιαία επαναλειτουργία της επιχείρησης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων σωματείων και φορέων, ώστε να δοθεί συνέχεια στον συντονισμό και στον κοινό αγώνα.

«Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ»

Σε κοινό κάλεσμά τους το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, το Σωματείο Χειριστών ΛΑΡΚΟ, ο Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης, τα Σωματεία Εργαζομένων ΕΖΑ Αταλάντης, τα Συνδικάτα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Μετάλλου Φθιώτιδας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, το Σωματείο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αταλάντης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης, τα Σωματεία Συνταξιούχων Μαρτίνου και Λάρυμνας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας αναφέρουν:

«Την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία και στη συναυλία αλληλεγγύης, με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου, ενάντια στην ακρίβεια και στη συρρίκνωση του εισοδήματος, για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα ανακούφισης. Ενισχύουμε το μέτωπο "για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ". Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας».

Και προσθέτουν:

«Σε αυτόν τον σταθμό οι κάτοικοι της Λοκρίδας έχουμε την δική μας θέση, δίπλα και μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα.

Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως μείωση του κόστους παραγωγής, αποζημιώσεις για την απώλεια εισοδήματος λόγω της ακαρπίας ελιάς, αποζημιώσεις και μέτρα για το πρόβλημα της ασθένειας της ευλογιάς, μέτρα ανακούφισης για τους βιοπαλαιστές βιοτέχνες, μαγαζάτορες, ελεύθερους επαγγελματίες.

Παράλληλα με τα δίκαια αιτήματα του κάθε κλάδου, ο λαός της Λοκρίδας, της Στερεάς και μεγάλα τμήματα εργαζομένων στη χώρα μας έχει στραμμένα τα μάτια του στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή είναι υπόθεση όλων μας.

Το έγκλημα αυτό δεν θα περάσει. Την Τετάρτη 17/4 απεργούμε από τις δουλειές μας, φεύγουμε από το χωράφι, κλείνουμε τα μαγαζιά μας, τα σχολεία, και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα. Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ».

Κάλεσμα έκφρασης αλληλεγγύης

Παράλληλα, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, οι σύλλογοι και φορείς που συντονίζουν τον αγώνα τους απευθύνουν ιδιαίτερο κάλεσμα σε όλους όσοι μεγάλωσαν στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

«Καλούμε τα αδέρφια, τους φίλους, τους συγγενείς, τους συμμαθητές, τους συνταξιούχους, όλους αυτούς που μεγάλωσαν στα χωριά γύρω από την τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, που μεγάλωσαν μέσα στις εκρήξεις, στην κάπνα, στη φωτιά και το σίδερο, όπου και να βρίσκονται σήμερα, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με πολύμορφες δράσεις, γράμματα μηνύματα κ.λπ., στους χώρους δουλειάς τους, στον κοινωνικό τους κύκλο, με επισκέψεις στη ΛΑΡΚΟ, να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη τους.

Αυτοί μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από όλους τον δίκαιο και τίμιο αγώνα που διεξάγουμε 4 χρόνια τώρα και την αποφασιστικότητά μας να τον φτάσουμε, με οποιαδήποτε μορφή αγώνα και να χρειαστεί, μέχρι τη νίκη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πλούσια αγωνιστική δράση

Μπροστά στην απεργία της 17ης Απρίλη και τη συνέχεια του σκληρού αγώνα με την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ και τις ζωές τους, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, σε συντονισμό με τα άλλα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, «τρέχουν» ένα πλατύ πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης και ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων Λάρυμνας, Μαρτίνου, Μαλεσίνας, Ακραιφνίου και Κοκκίνου. Συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Λοκρών και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Ορχομενού, καταλήγοντας σε απόφαση για διεξαγωγή λαϊκών ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε κάθε χωριό τις επόμενες μέρες με θέμα τη ΛΑΡΚΟ.

Επίσης, στα γραφεία του Σωματείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με γυναίκες εργαζόμενες της ΛΑΡΚΟ και γυναίκες - συζύγους εργαζομένων, ενώ για σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Οι μαθητές των σχολείων γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας τις μέρες αυτές συζητούν στα μαθητικά τους συμβούλια και οργανώνουν τη δική τους συμμετοχή στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στην απεργιακή συγκέντρωση και στις επόμενες αγωνιστικές δράσεις.

Μάλιστα, μαθητές από το Γυμνάσιο της Λάρυμνας πήραν την πρωτοβουλία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους πάνω σε χαρτόνια, τα οποία τοποθέτησαν στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στο έγκλημα, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα στο πλάι των εργαζόμενων γονιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ