Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Επικοινωνιακού τύπου μέτρα από την κυβέρνηση

Αλλη μια επιθεώρηση επικοινωνιακού τύπου πραγματοποίησε προχτές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τη συνεπικουρία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη. Αυτήν τη φορά «επέβλεψαν» έργα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας στη Δυτ. Αττική που υλοποιούνται στην περιοχή Οινόη - Μονή Οσίου Μελετίου Κιθαιρώνα.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που πριν ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος σημειώνονται οι πρώτες σημαντικές δασικές πυρκαγιές, οι οποίες κάνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, δασικές, χορτολιβαδικές αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Την ώρα που τα δάση είναι απροστάτευτα γιατί παραμένουν τα ανύπαρκτα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, απόρροια της συνεχιζόμενης πολιτικής της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής.

Οι υπουργοί επιθεώρησαν τα έργα του προγράμματος προστασίας δασών AntiNero, που είναι σταγόνα στον ωκεανό, την ίδια ώρα που η έλλειψη 2.000 δασολόγων είναι παρούσα, όπως και το ότι δεν υπάρχει κανένας δασεργάτης στα δασαρχεία της Ελλάδας, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 10.000.

Μάλιστα, σε σχετικές δηλώσεις του ο Β. Κικίλιας, προσπαθώντας να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τις προδιαγεγραμμένες καταστροφές που έρχονται, ανέφερε: «Η πραγματικότητα είναι ότι ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη μάχη και μια δύσκολη αντιπυρική περίοδο (...) Βεβαίως θα έχουμε πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι και ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες κ.ά. - τα γεννά ο πλανήτης». Σχετικά με τα δήθεν μέτρα πρόληψης, όπως αντιπυρικές ζώνες, είπε: «Θα μας βοηθήσουν να προσπαθήσουμε να λειάνουμε, να μικρύνουμε τις επιπτώσεις, οι οποίες είναι πρώτα από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής και στην προστασία της, στην περιουσία των ανθρώπων, στην οικολογία, αλλά και στην οικονομία, γιατί με τις τεράστιες καταστροφές στον πλανήτη η πίεση που δέχονται οι χώρες είναι τεράστια».

Τα ίδια επανέλαβε ο υπουργός από την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου είχε συσκέψεις με συναρμόδιους φορείς, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη πρόσφατη φωτιά στα Πιέρια Ορη επικαλέστηκε πάλι την «κλιματική κρίση», η οποία είναι μόνο το πρόσχημα για να συνεχίζεται η ίδια καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ