Πέμπτη 11 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ
Εξοργισμένοι οι πλημμυροπαθείς που αντί για 100% αποζημίωση καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ!

Ξεχειλίζουν η οργή και η αγανάκτηση των πλημμυροπαθών, όπως κατέδειξε η μαζική σύσκεψη για τις πλημμύρες που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας το βράδυ της Τρίτης 9 Απρίλη, με τον κόσμο να είναι μέσα και έξω από την αίθουσα!

Εφτά μήνες μετά την καταστροφή και αντί για αποζημιώσεις στο 100%, καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ! Οι κυβερνώντες ακόμα τους μοιράζουν υποσχέσεις, αλλά χρήματα δεν έχουν για να καλλιεργήσουν, τα αναχώματα παραμένουν προβληματικά με κίνδυνο νέας πλημμύρας, το αρδευτικό δίκτυο είναι χαλασμένο και είναι αβέβαιο αν οι αγρότες θα μπορέσουν να ποτίσουν τα χωράφια. Και για τα «κόκκινα» και τα «κίτρινα» σπίτια δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα. Δύο χωριά είναι πλέον φαντάσματα (η Μεταμόρφωση και ο Βλοχός) και τους κατοίκους τούς έχουν βάλει στην... αναμονή!

Πέρα από την οργή, έκδηλη είναι και η ανησυχία των πληγέντων ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο οι υποσχέσεις γίνονται λόγια του αέρα και πως θα ξεχαστούν από κράτος, κυβέρνηση και τοπικές αρχές.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος τόνισε ότι «το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των πλημμυροπαθών και στην πρώτη γραμμή στον αγώνα και στη Βουλή για άμεση αποκατάσταση και θωράκιση της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες».

Υπογράμμισε ότι «τα όποια σχέδια ανασυγκρότησης της περιοχής πρέπει να περιλαμβάνουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των λαϊκών οικογενειών της περιοχής για 100% αποζημιώσεις από την καταστροφή, για όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν να ζήσουν στον τόπο τους».

Η σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Αγροτών, Εμπόρων και Γυναικών του Παλαμά έγινε λίγα 24ωρα μετά την κινητοποίηση της Κυριακής, με τρακτέρ, στη γέφυρα του ποταμού που έσπασε και έπνιξε τα χωριά.

Από τους τέσσερις βουλευτές της ΝΔ στην Καρδίτσα εμφανίσθηκε μόνο ένας, ο Αριστοτέλης Σπάνιας, που ανακύκλωσε τις κυβερνητικές υποσχέσεις οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα επί εφτά μήνες. «Μη μας λες τα ίδια! Για τον ΕΝΦΙΑ να μας πεις που η κυβέρνησή σου μας έστειλε», του είπαν πλημμυροπαθείς. Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Τέλλιος, υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες για τα αναχώματα, αλλά δεν ήταν σε θέση να πει πότε θα υπάρξει μόνιμη αποκατάσταση.

«Θέλουμε λύσεις, όχι λόγια. Πότε θα δοθεί το επίδομα ενοικίου, πότε θα φτιαχτούν τα σπίτια, πότε θα έχουμε ξανά εξοπλισμό, πότε οι κτηνοτρόφοι θα έχουν ζώα και στάβλους; Δώστε μας τώρα απάντηση», είπε στον κυβερνητικό βουλευτή ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, εισπράττοντας τα έντονα χειροκροτήματα από τους πλημμυροπαθείς.

Υπογράμμισε τις ευθύνες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας συνεχίζεται με όλες τις μορφές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε κάθε στάση της περιοδείας - φιέστας του πρωθυπουργού (2024-09-03 00:00:00.0)
Εγκαταλελειμμένοι στα προβλήματά τους 9 μήνες μετά τις πλημμύρες (2024-05-09 00:00:00.0)
Με τρακτέρ και με οργή διαδήλωσαν οι πλημμυροπαθείς για άμεση αποκατάσταση (2024-04-09 00:00:00.0)
«Με αγώνες κερδίζουμε το δίκιο μας, δεν υποχωρούμε!» (2024-03-09 00:00:00.0)
Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη (2023-11-28 00:00:00.0)
Ξεχειλίζει η οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και την επιλεκτική «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού (2023-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ