Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Ξενάγηση στο «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς» στην Καισαριανή

Από την ξενάγηση στον ιστορικό χώρο και το μνημείο

RIZOSPASTIS

Από την ξενάγηση στον ιστορικό χώρο και το μνημείο
Στο μνημείο του Σκοπευτηρίου, του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» και στο Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή ξεναγήθηκαν την Κυριακή το πρωί ο Πάβελ Μπλάνκο, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, ο Εκτορ Ροντρίγκες, μέλος του ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, και ο Κέβιν Λάιν, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Ολλανδίας, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα για τις εργασίες της Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης.

Οι εκπρόσωποι των ΚΚ επισκέφτηκαν το μνημείο με τα ονόματα και την ημερομηνία εκτέλεσης των περίπου 700 εκτελεσμένων και άφησαν λουλούδια, τιμώντας τους νεκρούς αγωνιστές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την 1η Μάη 1944 αλλά και στην εκτέλεση 92 αγωνιστών και αγωνιστριών δέκα μέρες αργότερα, έξω από τον χώρο των εκτελέσεων, όπου το χώμα ήταν ακόμη νωπό από τους 200...

Στο μουσείο οι εκπρόσωποι των ΚΚ Μεξικού, Βενεζουέλας και Ολλανδίας ξεναγήθηκαν στον ηρωικό αγώνα του λαού της Αθήνας και των Ανατολικών Συνοικιών της, που είχαν ενταχθεί μαζικά στο ΕΑΜ, στον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ.

Τελευταία στάση το μνημείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, αφιερωμένο στους πεσόντες πρωτοπόρους εργάτες του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ