Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΡΩΣΙΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιφέρεια Κουργκάν

Οι κάτοικοι περιοχών της πόλης Κουργκάν στα Ουράλια Ορη άρχισαν να απομακρύνονται από τις εστίες τους καθώς ο ποταμός Τομπόλ έχει υπερχειλίσει.

Η περιοχή των νότιων Ουραλίων, στη Ρωσία, και το βόρειο Καζακστάν αντιμετωπίζουν τις χειρότερες πλημμύρες δεκαετιών αφού μεγάλες ποσότητες χιονιού έλιωσαν απότομα, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και σφοδρές βροχοπτώσεις. Μεγάλες περιοχές έχουν βρεθεί κάτω από το νερό και χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους τις τελευταίες δύο βδομάδες.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα αναμενόταν να φτάσουν στην κορύφωσή τους χτες στην περιφέρεια Κουργκάν, όπου ζουν 800.000 άνθρωποι, καθώς ο ποταμός Τομπόλ έφτασε τα 6,31 μέτρα. Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι «μια θάλασσα» νερού πλησιάζει στην πόλη Κουργκάν.

Περισσότεροι από 7.100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Κυριακή από πολλές εκατοντάδες κτίρια κατοικιών που έχουν πλημμυρίσει, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Μέχρι χτες συνολικά στην περιφέρεια Κουργκάν σχεδόν 13.000 άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στην επαρχία Τομσκ στη νοτιοδυτική Σιβηρία.

Στο Καζακστάν περισσότεροι από 111.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους από τα τέλη Μάρτη. Την Κυριακή περισσότερα από 1.000 ακόμη σπίτια στην πόλη Πετροπαβλόφσκ βρέθηκαν κάτω από το νερό, αναγκάζοντας άλλους 4.500 ανθρώπους να απομακρυνθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ