Πέμπτη 18 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE
Την υπέρβαση ψάχνουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά διεκδικούν οι δύο ελληνικές ομάδες κόντρα σε Μπριζ και Φενερμπαχτσέ

Μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση βρίσκονται σήμερα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αγωνιζόμενοι στους επαναληπτικούς προημιτελικούς του Conference League και διεκδικώντας για πρώτη φορά στην Ιστορία τους την παρουσία τους στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στην Τούμπα την Μπριζ (22.00 - Cosmote Sport 3) στη ρεβάνς της ήττας του με 1-0 στο Βέλγιο, ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ (22.00 - Cosmote Sport 2), την οποία νίκησε 3-2 στον πρώτο αγώνα.

Για την ιστορική ανατροπή

Με το σκορ της ήττας στο πρώτο ματς αλλά και τη γενικότερη εικόνα της αντιπάλου του να καθιστούν τα ...όνειρα κάθε άλλο παρά απαγορευτικά, ο ΠΑΟΚ στοχεύει σε μία από τις πλέον σημαντικές ανατροπές στην Ιστορία του. Ποντάροντας στη δύναμη της έδρας και θέλοντας να βγάλουν αντίδραση σε σχέση με το πρώτο ματς, οι Θεσσαλονικείς αισιοδοξούν για θετική έκβαση στην αποστολή τους, ειδικά από τη στιγμή που όπως πιστεύουν η ήττα στο Βέλγιο προήλθε κυρίως από δικά τους λάθη παρά από αγωνιστική ανωτερότητα των αντιπάλων.

Πάντως η Μπριζ έδειξε ότι αποτελεί μια επικίνδυνη ομάδα και ότι χρήζει της αντίστοιχης προσοχής, επεσήμανε στις δηλώσεις του πριν το ματς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, παράλληλα βέβαια εκτιμώντας ότι θα είναι ένα διαφορετικό ματς απόψε και δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα εμφανίσει καλύτερη εικόνα απ' ό,τι στο Βέλγιο. Ο Ρουμάνος τεχνικός, που έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του, στάθηκε και στην παρουσία των φιλάθλων, τονίζοντας ότι η ατμόσφαιρα της Τούμπας θα δώσει έξτρα ώθηση στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Να μείνει όρθιος στην Πόλη

Να μείνει όρθιος στην Πόλη θέλει ο Ολυμπιακός

Eurokinissi Sports

Να μείνει όρθιος στην Πόλη θέλει ο Ολυμπιακός
Ευρισκόμενος υπό πίεση μετά το ματς στο Φάληρο, όπου βρέθηκε πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει σκορ - μισή πρόκριση, προηγούμενος 3-0, αλλά τελικά έμεινε με το ισχνό 3-2, ο Ολυμπιακός καλείται απόψε να μείνει όρθιος στο ιδιαίτερα «θερμό» «Σουκρού Σαράτσογλου» με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ. Με σύμμαχο και την πολύ καλή τους παράδοση τα τελευταία χρόνια απέναντι σε τουρκικές ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να υπερασπιστούν το σκορ του πρώτου αγώνα (τους αρκεί η ισοπαλία) και να φτάσουν στη σπουδαιότερη στιγμή στην ευρωπαϊκή τους Ιστορία.

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα εμφανίστηκε ο Χοσέ Μεντιλίμπαρ. Κατά τον Ισπανό τεχνικό των «ερυθρολεύκων», η έξυπνη διαχείριση του ρυθμού του αγώνα από τους παίκτες και - κυρίως - η αποφυγή των λαθών του πρώτου ματς, τα οποία κόστισαν την απώλεια ενός σκορ που θα έδινε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, θα είναι τα σημεία - κλειδιά για την έκβαση της αναμέτρησης. Στην αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε ο Ποντένσε, που είχε απουσιάσει από το ματς στο Φάληρο λόγω τιμωρίας, δεν θα αγωνιστεί όμως ο νυν τιμωρημένος Ρέτσος.

  • Στα άλλα δύο ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Conference League: Η Λιλ υποδέχεται την Αστον Βίλα (19.45 - Cosmote Sport 9) στη ρεβάνς της ήττας της με 2-1 στο Μπέρμιγχαμ, ενώ η Φιορεντίνα φιλοξενεί τη Βικτόρια Πλζεν (19.45 - Cosmote Sport 8), με το 0-0 του πρώτου ματς στην Τσεχία να έχει αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ανατροπή επί της Μπριζ επιδιώκει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Eurokinissi Sports

Ανατροπή επί της Μπριζ επιδιώκει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Kομβική δοκιμασία για τους «ερυθρόλευκους» (2022-10-06 00:00:00.0)
Δυνατές κόντρες σε Ρότερνταμ και Λέστερ (2022-04-28 00:00:00.0)
Ανοιχτοί λογαριασμοί σε Φάληρο και Τούμπα (2021-12-22 00:00:00.0)
Πρεμιέρα σε ρόλο φαβορί για τον Ολυμπιακό, απαντήσεις θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ (2021-09-16 00:00:00.0)
Για την ανατροπή ΑΕΚ και Αρης (2021-07-29 00:00:00.0)
Κρίνονται οι ελπίδες πρόκρισης (2018-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ