Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εργαζόμενοι συναντιούνται με τους κομμουνιστές στους ελπιδοφόρους δρόμους του αγώνα

Αυτή η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να εκφραστεί στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη με χιλιάδες ψήφους εργαζομένων

Η απεργία στις 17 Απρίλη ήταν ακόμα μία απόδειξη ότι η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, στις αντιλαϊκές επιλογές και κατευθύνσεις της που θέλουν τους εργαζόμενους στριμωγμένους στη γωνία, συμβιβασμένους με όλο και λιγότερα, υποταγμένους στη μιζέρια και τη μοιρολατρία, εκτεθειμένους μπροστά στους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μπορεί να είναι ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων.

Αποτέλεσε κλιμάκωση της μεγαλειώδους απεργιακής μάχης που δόθηκε στις 28 Φλεβάρη, έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όταν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενώθηκαν σ' ένα ορμητικό, μαχητικό ποτάμι, τηρώντας την υπόσχεση ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, βροντοφωνάζοντας να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και, παράλληλα, θέτοντας στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους όλα αυτά που είναι σύγχρονα, αναγκαία και δυνατά για να ζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού όπως πραγματικά της αξίζει.

Η απεργία στις 17 Απρίλη έδωσε συνέχεια στον κοινό αγώνα των εργαζομένων, ανεξαρτήτως κλάδου, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών και της νεολαίας μας που έχει φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορεί να πείσει ότι είναι δυνατό να συνυπάρξουν οι ανάγκες των πολλών, αυτών που εργάζονται και παράγουν, με τα συμφέροντα των λίγων που άκοπα αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι τα αποτελέσματα της δουλειάς των πολλών.

Δεν περνάνε οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, παρά την απλόχερη στήριξη που της προσφέρουν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο: Στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της «Νέας Αριστεράς» προσπάθησαν με κάθε τρόπο να βγάλουν την κυβέρνηση από την πίεση και το στρίμωγμα των αγώνων, καταψηφίζοντας στην ΑΔΕΔΥ την απεργία στις 17 Απρίλη, όπως καταψήφισαν την απεργία της 28ης Φλεβάρη στη ΓΣΕΕ. Προσπάθησαν να υπονομεύσουν τη δυνατότητα να υπάρξουν ενιαία απάντηση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κλιμάκωση της αγωνιστικής διεκδίκησης. Προσπάθησαν να δώσουν το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση. Δεν τους βγήκε όμως. Οπως πήραν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας στις 28 Φλεβάρη οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα, κόντρα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, έτσι και στο Δημόσιο δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις ύψωσαν κοινό απεργιακό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κόντρα στις απεργοσπαστικές μεθόδους της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έδωσαν μαχητικό «παρών», απαιτώντας μαζικές προσλήψεις, αυξήσεις στους μισθούς, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία, για μέτρα και υποδομές προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν εμπιστοσύνη στους κομμουνιστές μέσα στα συνδικάτα, γιατί γνωρίζουν καλά ποιες δυνάμεις μπορούν να βγουν μπροστά, να αποτελέσουν εγγύηση για την οργάνωση του αγώνα. Συναντιούνται με τους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στην καθημερινή, κοπιαστική δουλειά της αποκάλυψης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που ζυγίζουν τις ζωές μας, τα δικαιώματά μας με βάση τις κάθε φορά «αντοχές της οικονομίας».

Συναντιούνται με τους κομμουνιστές στους ελπιδοφόρους δρόμους του αγώνα, παίρνουν ανάταση κι αισιοδοξία, πιστεύουν στη μεγάλη δύναμη που έχουν όταν βαδίσουν χέρι χέρι με τον διπλανό τους για όλα αυτά που τους ενώνουν, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Γιατί εκεί γεννιέται η πραγματική ελπίδα, η αισιοδοξία για το σήμερα και το αύριο: Στον δρόμο της καθημερινής πάλης και του αγώνα. Αυτή η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση στις δυνάμεις του ΚΚΕ σφυρηλατούνται στην καθημερινότητα, στους χώρους δουλειάς, στα αμφιθέατρα, στα σχολεία, στις γειτονιές. Αυτή η εμπιστοσύνη μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και μπροστά στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη, με χιλιάδες ψήφους εργαζομένων και του δημόσιου τομέα, με πολύ δυνατό ΚΚΕ!


Νίκη ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ