Πέμπτη 2 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ - ΠΣΑΠ
Πρόωρο τσούγκρισμα...

Ντέρμπι ΕΠΑΕ - ΠΣΑΠ για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, θέτει σε αμφιβολία τη διεξαγωγή της τελευταίας κρίσιμης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι παίχτες προκήρυξαν αποχή υποστηρίζοντας πως ακυρώθηκε η σχετική σύμβαση με την Αγροτική Ασφαλιστική, λόγω οφειλών από τη λίγκα. Αντίθετα η διοργανώτρια διαψεύδει, μέσω αιχμών, την αλήθεια όσων υποστηρίζουν οι ποδοσφαιριστές και διαβεβαιώνει ότι τα παιχνίδια θα γίνουν κανονικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χτες η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδέσμου των παιχτών αποφάσισε αποχή την τελευταία αγωνιστική, αλλά και από τα δύο φιλικά της Εθνικής, αν δεν ισχύσει η ιδιωτική ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντ. Αντωνιάδης, υποστήριξε ότι το ασφαλιστήριο έχει λήξει από τις 18 Απρίλη επειδή η ΕΠΑΕ δεν κατέβαλε όσα όφειλε. Από την πλευρά της λίγκας υποστηρίζουν άλλα. Χωρίς να διαψεύδουν την οφειλή, διαβεβαιώνουν πως το ασφαλιστήριο είναι σε ισχύ και «καλύπτει όλους τους ποδοσφαιριστές χωρίς διακοπές, παρά τις κάποιες υπηρεσιακές πιέσεις της ασφαλιστικής εταιρίας για άμεση καταβολή ληξιπρόθεσμης δόσης».

Επικαλούμενοι την καλή συνεργασία ΕΠΑΕ - Αγροτικής Ασφαλιστικής, διακανονισμό που έχει συμφωνηθεί και διαβεβαιώσεις υπευθύνων της εταιρίας, εκτιμούν ότι «προφανώς δεν πρόκειται να διακοπεί αυτή την τελευταία αγωνιστική». Επιπλέον κάνουν λόγο για «αβασάνιστη και απροσδόκητη απόφαση» με την οποία «φαίνεται καθαρά ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί πρόβλημα, στο φετινό πρωτάθλημα». Επισημαίνουν ότι «ουδεμία νομική υποχρέωση έχει η ΕΠΑΕ προς ασφάλιση ποδοσφαιριστών. Εντούτοις ανέλαβε την υποχρέωση» και καταγγέλλουν τον ΠΣΑΠ πως πέρυσι δεν κατέβαλε το μερίδιό του, το οποίο κάλυψε η ΕΠΑΕ. Τέλος, στελέχη της λίγκας καταγγέλλουν ότι έστειλαν ενημερωτικό φαξ (πριν την έναρξη της συνεδρίασης των παιχτών) που όμως δε γνωστοποιήθηκε. Σ' επικοινωνία μας ο Αντ. Αντωνιάδης μίλησε για «αθλιότητες» και «τεράστια ψέματα», επιμένοντας πως οι παίχτες είναι ανασφάλιστοι. Λίγο αργότερα σε αθλητική ιστοσελίδα πρόσθεσε: «Αν όντως η ασφαλιστική εταιρία μάς δώσει τις εγγυήσεις που χρειαζόμαστε και είμαστε καλυμμένοι, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αμφιβάλλω πάντως αν γίνουν όλα αυτά... Κοντός ψαλμός αλληλούια».

Εκτός όμως από το θέμα της ασφάλισης υφίσταται και ένα ακόμα τεράστιο ζήτημα. Πρόκειται για τις επιδικασμένες οφειλές ομάδων σε παίχτες, που φτάνουν τα 1,7 δισ. δρχ!! Ο ΠΣΑΠ αποφάσισε πως αν δεν τακτοποιηθούν με έγγραφες δεσμεύσεις και με εγγυητικές επιστολές, οι παίχτες δε θα κατέβουν ν' αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα. Για το σοβαρότατο αυτό θέμα η ΕΠΑΕ... ξέχασε να πάρει θέση. Οσο για τον υφυπουργό αθλητισμού, Γ. Κουράκη, (όπως και οι προκάτοχοι του) παρέπεμψε τη λύση στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, δηλαδή στις ελληνικές καλένδες. Και «με σταδιακή εξόφληση»... Να θυμίσουμε εδώ ότι και οι συναρμόδιοι εμπλεκόμενοι (αθλητική δικαιοσύνη κλπ) «απλώς προεδρεύουν». Γιατί νόμοι και κανονισμοί υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται...

Οι... πληγές πάντως του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δε σταματούν εδώ. Τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής στη Β' εθνική, προκάλεσαν εκτός από σχόλια, αντιδράσεις κλπ των άμεσα ενδιαφερομένων και την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού. Μετά από σύσκεψη στη ΓΓΑ ο Γ. Κουράκης ζήτησε από την αθλητική και τακτική δικαιοσύνη έρευνα σε βάθος. Επίσης από την ΚΕΔ να εξετάσει τις απόψεις και τη στάση των διαιτητών στα επίμαχα παιχνίδια. Σ' αντίθεση με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Θ. Κανελλόπουλο, που τα βρήκε όλα εντάξει.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ