Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ
Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα σε χούλιγκανς

Ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων χούλιγκανς του Ολυμπιακού για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στις 7/12/2023 έξω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη, ενώ γινόταν αγώνας βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ολα τα αδικήματα είναι υπό τον νόμο για την αθλητική βία, που επισύρει βαρύτερες ποινές.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης, άσκησε ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, τα 12 εκ των οποίων είναι κακουργήματα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ονομαστικά για 8 από τους εμπλεκόμενους, στους οποίους η Δικαιοσύνη αποδίδει ρόλο υποκινητών και αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης. Τα υπόλοιπα αδικήματα, όπως ανθρωποκτονία, έκρηξη κ.λπ. είναι in rem, δηλαδή κατά παντός υπευθύνου, που θα αναδειχθεί από την ανάκριση την οποία θα διενεργήσουν τουλάχιστον πέντε ανακριτές.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά περίπου 160 άτομα, 67 εκ των οποίων έχουν συλληφθεί. Από τους συλληφθέντες ένας είναι ανήλικος, ενώ οι κατηγορούμενοι κάτω των 18 ετών υπολογίζονται στους 15. Επίσης, πέντε κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση διώκονται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σκέλος το οποίο αναμένεται να διαχωριστεί. Ακόμα επτά κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς να εμπλέκονται στην εγκληματική, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί 3. Τέλος, οι 14 που κατηγορούνται για ναρκωτικά θα απολογηθούν για αυτές τις κατηγορίες σε ειδικό ανακριτή.

Ανάμεσα στους «αρχηγούς» είναι ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 του Ολυμπιακού και ένας με το προσωνύμιο «Ιωσήφ», με άμεσους δεσμούς με τους μεγαλομετόχους της πειραϊκής ομάδας σε διάφορα αθλήματα. Επίσης ένας μάνατζερ τράπερ, που είχε τα κλειδιά αποθήκης του συνδέσμου για τη μεταφορά «πολεμοφοδίων». Επίσης ένας από τους πέντε ηθικούς αυτουργούς με το παρατσούκλι «Κοκός» συμμετείχε ενεργά σε τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, είχε πραγματοποιήσει ρατσιστική, εμπρηστική επίθεση σε κουρείο μετανάστη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 ετών και 3 μηνών. Μέσα και από αυτή την υπόθεση αποδεικνύεται πως οι οργανωμένοι στρατοί του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού των μεγαλοκαπιταλιστών διαπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα και ό,τι πιο σάπιο υπάρχει στην κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ