Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Σούδας

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στον χώρο της φωτιάς
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στον χώρο της φωτιάς
Μεγάλης κλίμακας φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στον Ναύσταθμο Σούδας στα Χανιά. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 40 οχήματα, 120 πυροσβέστες, πυροσβεστικά του Ναυστάθμου, υδροφόρες του δήμου Χανίων, ένα πυροσβεστικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και ένα όχημα των Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου. Οι πυροσβέστες έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία απείλησε την κατοικημένη περιοχή, τη Λέσχη Αξιωματικών και το Ναυτικό Νοσοκομείο, με την αποθήκη των πυρομαχικών να βρίσκεται μια ανάσα από τις φλόγες. Οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του οικισμού του Ναυστάθμου, των σχολείων της περιοχής και του Ναυτικού Νοσοκομείου Χανίων. Λίγο μετά το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο της φωτιάς, πριν αυτό εξαπλωθεί περισσότερο, με μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων να παραμένουν στην περιοχή, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, και τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στην περιοχή του Ναυστάθμου όπου επιχειρούσαν δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, σημασία έχει να μπουν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις και να σβήσει η φωτιά, που έχει θέσει σε κίνδυνο συνολικά την περιοχή.

Εξήραν τη μεγάλη κινητοποίηση όλων, Πυροσβεστικής, δυνάμεων του Στρατού και του Ναυτικού, εθελοντών, δημοτικών υπαλλήλων, Ερυθρού Σταυρού και άλλων που με αυτοθυσία ρίχτηκαν στη μάχη με όσα μέσα και εξοπλισμό διέθεταν. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο λαός μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει τον φυσικό πλούτο, το περιβάλλον και τις περιουσίες, επεσήμαναν, ενώ κάλεσαν τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στην προσπάθεια.


Τέλος, υπογράμμισαν ότι πρέπει να ανοίξει σοβαρά και ουσιαστικά η συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης και στελέχωσης που είναι άμεση ανάγκη να παρθούν, καθώς βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και, δυστυχώς, λίγες μόνο μέρες μετά την παρουσίαση της σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ, οι εκτιμήσεις του Κόμματος επιβεβαιώνονται και σ' αυτήν την περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταστροφική η διαρκής υποβάθμιση της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης (2022-06-11 00:00:00.0)
Πυρκαγιές και στη Βόρεια Ελλάδα (2021-08-05 00:00:00.0)
Μεγάλη φωτιά κοντά στη δομή προσφύγων και μεταναστών (2020-07-02 00:00:00.0)
Μέρες κόλασης... (2009-08-25 00:00:00.0)
Στάχτη 10.000 στρέμματα ελαιώνα και δάσους (2009-08-19 00:00:00.0)
Νέα πύρινα μέτωπα (2000-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ