Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Οχι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στις τεράστιες αυξήσεις σε αθλητισμό, πολιτισμό, παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς, που ετοιμάζεται να επιβάλει η διοίκηση του δήμου Νεάπολης - Συκεών, πραγματοποίησαν σύλλογοι και φορείς στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης υπήρχε το θέμα των αυξήσεων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης - Συκεών (ΚΕΥΝΣ). Η διοίκηση του δήμου επιδόθηκε σε ρεσιτάλ αυταρχισμού και τακτικισμών, αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στους εκπροσώπους των φορέων και τελικά απέσυρε το θέμα, με πρόσχημα ότι δήθεν προέκυψαν «νέα στοιχεία» που την αναγκάζουν «να το ξαναφέρει όταν αυτή θα είναι έτοιμη».

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων, αθλητές, προπονητές αλλά και γονείς, οι οποίοι θίγονται από τη φορομπηχτική πολιτική της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών εξαρχής κατήγγειλε την προσπάθεια της διοίκησης να περάσει τεράστιες αυξήσεις - μέσω της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΥΝΣ - στη χρήση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων (στάδιο, γήπεδα, κολυμβητήριο θέατρα, βιβλιοθήκες, ωδείο, εικαστικό εργαστήριο κ.λπ.), όπως και στα τμήματα των ΚΔΑΠ, θερινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, πρόγραμμα «παιδί και θάλασσα», ακόμη και στις συνδρομές παιδικών και βρεφικών σταθμών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, όπως έκαναν και οι παρευρισκόμενοι πολίτες και φορείς.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη δηλώνει ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα συνεχίσει να στηρίζει στην πράξη τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και σε οποιαδήποτε κοινωφελή υπηρεσία» και καλεί τους δημότες σε ετοιμότητα, ώστε με τη δική τους αγωνιστική παρουσία να επιβάλουν τη δωρεάν χρήση όλων των δημοτικών χώρων, αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων όπως και παιδικών - βρεφικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ