Παρασκευή 26 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

Του απεσταλμένου μας Τάσου ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.-

«Ολοι όσοι παίρνουν κουράγιο και δύναμη από τους αγώνες που δυναμώνουν στην Ελλάδα, μία επιλογή έχουν: Να δυναμώσουν το ΚΚΕ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων. Και η σημερινή εκδήλωση είναι απόδειξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, βάζοντας ο καθένας και με τον δικό του τρόπο το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια του Κόμματός μας. Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Ελληνες του εξωτερικού είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης προς τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου».

Αυτό το μήνυμα έστειλε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο το απόγευμα της Τετάρτης, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο γέμισε από Ελληνες της διασποράς, παλιότερους και νεότερους μετανάστες, που υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας τους ιστορικούς δεσμούς του Κόμματος με την ομογένεια. Δεσμούς οι οποίοι ανανεώνονται σήμερα στους αγώνες για όσα έχουν ανάγκη οι Ελληνες ομογενείς, δίνοντας την υπόσχεση πως «τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και εδώ στον Καναδά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία των στόχων μας, για να βγει το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό», όπως τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Τάκης Ασημόπουλος, γραμματέας της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Κώστας Γουλιάμος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, καθηγητής πανεπιστημίου, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης, και ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος. Οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές, όπως και ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, συμμετέχουν στην αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα η οποία επισκέπτεται τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στη Νέα Υόρκη ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή

  • Συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon», όπως και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Αύριο Σάββατο

  • Επίσκεψη στην Αστόρια, περιοδεία σε καταστήματα Ελλήνων ομογενών και συνάντηση με το ΔΣ του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού. Στις 19.00 ο Δ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ