Τρίτη 30 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ξεκίνησε η δίκη των «Πολιτών του Ράιχ»

Αρχισε χτες στη Στουτγάρδη η δίκη εννέα μελών του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», η οποία σχεδίαζε εισβολή στη γερμανική βουλή, κατάλυση του πολιτεύματος και εγκαθίδρυση απολυταρχικού καθεστώτος. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δίκες στη Φραγκφούρτη και στο Μόναχο για τους υπόλοιπους 18 συλληφθέντες. Κεντρικό ζήτημα προς απόδειξη είναι η θέση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση.

Το κατηγορητήριο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας εκτείνεται σε περισσότερες από 600 σελίδες και αφορά ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, εσχάτη προδοσία, για κάποιους παράνομη οπλοκατοχή και για έναν εκ των κατηγορουμένων απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη. Στην εισαγγελική έρευνα αναφέρεται ότι έχουν βρεθεί περισσότερα από 380 πυροβόλα όπλα και 350 μαχαίρια, χειροπέδες, δορυφορικά τηλέφωνα και κεφάλαια άνω των 500.000 ευρώ, εκτεταμένα οργανογράμματα επιθέσεων, λίστες συμμετεχόντων και «στρατιωτικών» δεξιοτήτων.

Στις 21 Μάη θα ξεκινήσει η δίκη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης - μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Ρόις και η πρώην βουλευτής της AfD και δικαστής Μπίργκιτ Μαλζάκ-Τσίμερμαν - και στις 18 Ιουνίου των υπολοίπων.

Στο μεταξύ στη Σουηδία, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Στοκχόλμη έξω από θέατρο στο προάστιο Γκουμπέγκεν, ενάντια στην ακροδεξιά. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αντίδραση για την επίθεση που είχε σημειωθεί την Τετάρτη στο θέατρο, όπου διεξαγόταν συνέδριο το οποίο περιγράφηκε ως «αντιφασιστική εκδήλωση» και διοργανώθηκε από το Αριστερό Κόμμα και τους Πράσινους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ