Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλοι 34 πρόσφυγες στην Εύβοια

Τριάντα τέσσερις Κούρδους, ιρακινής καταγωγής, εκ των οποίων πολλοί είναι νέοι κάτω των 18 ετών, αποβίβασε την προηγούμενη Δευτέρα το πρωί, στην παραλία της κοινότητας Γλυφάδας, στη Νοτιοκεντρική Εύβοια, το δουλεμπορικό ιστιοφόρο σκάφος «Βικτώρια», με σημαία Ουκρανίας και τριμελές πλήρωμα Ουκρανών, το οποίο είχε αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη.

Οι τρεις Ουκρανοί, πλήρωμα του δουλεμπορικού σκάφους, συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος και κρατήθηκαν μέχρι την Τρίτη στο Λιμεναρχείο Κύμης, οπότε παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Χαλκίδας.

Επίσης, στον τόπο της αποβίβασης, οι λιμενικοί συνέλαβαν άλλα τρία άτομα (Κούρδους ιρακινής καταγωγής) που, σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Κύμης, περίμεναν ως «υποδοχείς». Το πρόβλημα, όμως, το έχουν οι 34 μετανάστες που ως χώρος προσωρινής διαμονής τους επιλέχτηκε το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο «Κούλης» στην κοινότητα Πάλιουρας. Χώρος που δεν πληροί καμία προϋπόθεση, έστω και στοιχειώδους διαμονής τους, πόσο μάλλον υγιεινής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο νομάρχης Εύβοιας αρνείται να τους παρέχει την απαιτούμενη βοήθεια και η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας καθυστερεί την παραλαβή τους από το Λιμεναρχείο Κύμης.

Εν τω μεταξύ, στον ίδιο χώρο, στις εγκαταλειμμένες αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας στην Κάρυστο, παραμένουν από τις 26 Φλεβάρη οι 131 μετανάστες που είχαν μεταφερθεί από το δουλεμπορικό σκάφος «Ελευθερία». Ενώ έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό οι διαδικασίες και έχουν υποβληθεί αιτήσεις πολιτικού ασύλου, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη. Τόσο η κυβέρνηση με το αρμόδιο υπουργείο όσο και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας αδιαφορούν για τη μεταφορά τους σε οργανωμένα κέντρα διαμονής και την παραχώρηση πολιτικού ασύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ