Σάββατο 11 Μάη 2024 - Κυριακή 12 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΗΠΑ
Καταγγέλλει την προκλητική ατιμωρησία για την επίθεση στην πρεσβεία της

Την προκλητική απόφαση των αμερικανικών δικαστηρίων να αθωώσουν τον Αλεξάντερ Αλαζο για την επίθεση στην κουβανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον τον Απρίλη του 2020 καταγγέλλει η κυβέρνηση της Κούβας.

Σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ της χώρας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, σημειώνει ότι η απόφαση αυτή που εκδόθηκε την 1η Μάη και έγινε πρόσφατα γνωστή, «αποτελεί ένα επικίνδυνο μήνυμα ατιμωρησίας για όσους προτείνουν βίαιες ενέργειες κατά των διπλωματικών κεντρικών γραφείων μας στην Ουάσιγκτον». Σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο θυμίζει ότι ο Αλαζο, ένα άτομο κουβανικής καταγωγής που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2010, έριξε 32 σφαίρες από ημιαυτόματο τουφέκι AK-47 τα ξημερώματα της 30ής Απριλίου 2020 εναντίον της κουβανικής διπλωματικής έδρας στην Ουάσιγκτον, όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εξωτερικό και το εσωτερικό του κτιρίου και κινδύνεψε η ζωή αρκετών ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Επίσης ο συγκεκριμένος δράστης αποδεδειγμένα είχε σχέσεις με άτομα που ανήκουν στην αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι, που βέβαια προστατεύεται διαχρονικά από όλες τις αμερικανικές κυβερνήσεις. Ετσι ενώ υπήρχαν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την τρομοκρατική δράση του δράστη, το δικαστήριο του απέδωσε μειωμένες νοητικές ικανότητες και το ακαταλόγιστο και τον έκρινε αθώο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ