Σάββατο 11 Μάη 2024 - Κυριακή 12 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ψήφο στο ΚΚΕ που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού, όχι των μονοπωλίων και των λόμπι

Σήμερα οι Ελληνες μετανάστες, συνολικά ο ελληνικός λαός χρειάζεται να κάνει τους δικούς του υπολογισμούς. Θα πρέπει να σκεφτεί καλά.

Στο εξής, όταν το κράτος - κατακτητής Ισραήλ θα συνεχίσει να επιβάλει τη γενοκτονία στον Παλαιστινιακό λαό, οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει θα χειροκροτούν ψηφίζοντας ότι το Ισραήλ έχει τάχα δικαίωμα στην αυτοάμυνα, στηρίζοντας τη σφαγή Παλαιστινίων, το μεγάλο έγκλημα που διαπράττεται τώρα στη Ράφα; Οταν ο λαοί θα ζητούν μαχητικά και ανυπότακτα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα πριν το '67, αυτοί θα αναγνωρίζουν το ευρωΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσόβου...

Γιατί αυτό έκαναν μέχρι τώρα, με ψηφίσματα - ξέπλυμα του Ισραήλ, που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του Βελόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο, που σήμερα είναι αυτά που οπλίζουν την άγρια καταστολή σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών από τις ΗΠΑ και το Βερολίνο έως το Παρίσι.

Οταν π.χ. με ένα στόμα κυβέρνηση της ΝΔ και ΕΕ θα λένε και πάλι σε εργάτες, αγρότες, νεολαία ότι «ξύσαμε τον πάτο» και δεν υπάρχει φράγκο για σας, οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων που έχει εκλέξει ο λαός θα συμφωνούν επαυξάνοντας και την ίδια ώρα θα συνεχίσουν να ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο για 120 δισ., γην και ύδωρ, με όπλα, βάσεις, πυρομαχικά στον Ζελένσκι για το ιμπεριαλιστικό μακελειό ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία; Ενώ επιπλέον θα ταΐζουν πλουσιοπάροχα και το μεγάλο κεφάλαιο με τα δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και της ΚΑΠ, όλα τους κόπος και ιδρώτας του λαού;

Γιατί αυτό έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι ευρωβουλευτές όλων των υπόλοιπων κομμάτων πλην ΚΚΕ, ψηφίζοντας τα ψηφίσματα - πολεμικά τελεσίγραφα και εγκρίνοντας κονδύλια, ματωμένα πλεονάσματα και μνημόνια από τον ιδρώτα των λαών, για να δίνονται πεσκέσι στους ομίλους.

Οταν π.χ. θα συνεχίσουν να περνούν αντεργατικές Οδηγίες και Κανονισμούς που επιβάλλουν όπως τώρα την εργασιακή γαλέρα της εξοντωτικής 6ήμερης και 7ήμερης - 13ωρης δουλειάς χωρίς υπερωρίες, οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει ο λαός θα χειροκροτούν, απαιτώντας ακόμα περισσότερα, όπως να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας;

Τα ίδια και όταν π.χ. με Κανονισμούς και Οδηγίες θα συνεχίσουν να καταδικάζουν τον λαό σε τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, που εκφράζονται και στα ελληνικά σχολεία που κλείνουν, ή στα νοσοκομεία, που από το 1991 στη Γερμανία έχουν κλείσει 520 νοσοκομειακές μονάδες, ενώ πλέον το 1/3 είναι δημόσιες και έχουν καταργηθεί 185.000 κρεβάτια. Γιατί η Υγεία, η Παιδεία, η Πολιτική Προστασία θεωρούνται κόστος και αρένα επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου ο λαός θα ξαναπληρώνει για τα αυτονόητα, στο όνομα της αγοράς.

Γιατί όλα αυτά ψήφιζαν μέχρι σήμερα οι ευρωβουλευτές όλων πλην ΚΚΕ, και αυτά θα συνεχίσουν να ψηφίζουν και στην επόμενη πενταετία.

Θα εκλέξει λοιπόν ο λαός κόμματα και ευρωβουλευτές που θα στηρίζουν τα συμφέροντά του; 'Η αντιπάλους του, που θα στρέφονται και πάλι σε βάρος του και υπέρ των ομίλων, των λόμπι, των ΜΚΟ;

Μόνο το ΚΚΕ αναδεικνύει ατόφιες τις διεκδικήσεις και τις πραγματικές ανάγκες

Στην ίδια πλευρά με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις βρίσκονται με τα γαβγίσματά τους και η ακροδεξιά κυβέρνηση Μελόνι της Ιταλίας, μαζί με την Λεπέν και την AfD της Γερμανίας, όπως και ο Βελόπουλος, που ο ευρωβουλευτής του ψήφισε τις αποφάσεις για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την ΚΑΠ με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες για τους αγρότες, όπως και τους δήθεν «πράσινους» όρους της ΕΕ που οδηγούν στην απογείωση της ακρίβειας. Γιατί όλοι τους μαζί πλειοδοτούν μαζί με την ΕΕ στον αντικομμουνισμό, με προκλητικές απαγορεύσεις, παραχάραξη της Ιστορίας και ανιστόρητα κηρύγματα που δεν μπορούν, όσο κι αν το πασχίζουν, να θάψουν το μεγαλείο της συγκλονιστικής Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, με την κόκκινη σημαία καρφωμένη στο Ράιχσταγκ. Η μνήμη παραμένει χαραγμένη και αυτή γράφτηκε με το αίμα των λαών. Η αλήθεια μία, ο σοσιαλισμός είναι η μόνη πραγματική διέξοδος από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Γιατί όλοι τους πλέον, και οι ακροδεξιοί, ισχυρίζονται ότι η ΕΕ μπορεί τάχα να βελτιωθεί και να συνέλθει, κρύβοντας τον ανεπίστρεπτο χαρακτήρα της ως διακρατικής ένωσης του κεφαλαίου, που μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει για τους λαούς.

Γιατί όλοι τους θα συνεχίσουν να κρύβουν από τον λαό τι ψήφισαν, ή προκλητικά θα ωραιοποιούν εκτρώματα που θα τα βρίσκει ο λαός στον δρόμο του.

'Η θα εκλέξει ο λαός τους υποψηφίους του ΚΚΕ, που τον ενημερώνουν έγκαιρα, καταψηφίζουν την αντιλαϊκή πολιτική εκεί που ψηφίζεται και οργανώνουν τη λαϊκή πάλη πριν να είναι αργά, στον δρόμο του αγώνα;

Γιατί το ΚΚΕ δεν περνά τα αιτήματα του λαού από τα φίλτρα των κοστολογημένων προτάσεων με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δεν περνά τις διεκδικήσεις του από την κρησάρα του κόστους - οφέλους και τους κόφτες των δημοσιονομικών περιορισμών. Γι' αυτό μεταφέρει και αναδεικνύει ατόφιες, ακέραιες τις διεκδικήσεις και τις πραγματικές ανάγκες των μεταναστών και του λαού. Γιατί καταδικάζει και αντιπαλεύει τα ευρωενωσιακά κριτήρια, που απορρίπτουν από χέρι μέτρα όπως αυξήσεις μισθών για ουσιαστική ανάσχεση της ακρίβειας και των φόρων, ή για τις κατεπείγουσες ανάγκες για ελληνικά σχολεία, δασκάλους, κτίρια και υποδομές, για δουλειά με Συλλογικές Συμβάσεις με δικαιώματα, για νοσοκομεία που δεν θα είναι μαγαζί και Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δικαίωμα, για προξενεία με πλήρες προσωπικό και δωρεάν υπηρεσίες και έγγραφα για τους μετανάστες.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ και στο εξωτερικό διαθέτει δραστήριες και ζωντανές Οργανώσεις, με πλούσια δράση στο πλευρό των Ελλήνων μεταναστών, στα συνδικάτα, που εγγυώνται ότι τα αιτήματά τους δεν θα μείνουν υπομνήματα ή ένα email διαμαρτυρίας, που η πάλη τους π.χ. ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών θα ακουστεί δυνατά, θα συνενωθεί με την πάλη του λαού στην Ελλάδα στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση.

Γι' αυτό λοιπόν πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να δυναμώσει πολύ περισσότερο η εργατική αντιπολίτευση, για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, για να σταλεί πανευρωπαϊκό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, για την Ευρώπη της ειρήνης, του σοσιαλισμού. Γιατί πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή σημαίνει πολύ πιο δυνατός λαός στον δρόμο του αγώνα, εκεί που κρίνονται όλα, εκεί που αλλάζουν όλα, εκεί που ανατρέπονται όλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ