Τετάρτη 22 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Σχέδια για νέα δομή - φυλακή για τους ξεριζωμένους

Στην ανακοίνωση του εκ νέου ανοίγματος της κλειστής δομής - φυλακής προσφύγων και μεταναστών στη Βάστρια της Λέσβου προχώρησε χτες σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ της Λέσβου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης. Μάλιστα, ο υπουργός υπερασπίστηκε αυτή τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι θέμα μηνών να ανοίξει - όπως είπε - και έκανε λόγο για «εμβληματικό και υπερσύγχρονο» έργο.

«Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης ανακοίνωσε εκ νέου το άνοιγμα της φυλακής προσφύγων στη Βάστρια, που έχει καθυστερήσει λόγω του αγώνα του λεσβιακού λαού», σημειώνει σε σχόλιό της η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ. Τονίζει πως ο Δ. Καιρίδης επιβεβαίωσε «ότι ήταν ψέμα της κυβέρνησής του ότι οι δομές προσφύγων φτιάχνονται για να είναι άδειες. Επιβεβαίωσε και την προσήλωση της κυβέρνησής του στην πολιτική της ΕΕ, για εγκλωβισμό και διαλογή προσφύγων στα νησιά».

Γι' αυτό, καταλήγει, «οι ευρωεκλογές είναι άλλη μια ευκαιρία να καταδικαστεί αυτή η πολιτική που υλοποιήθηκε από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Αριστερά και στρέφεται ενάντια σε πρόσφυγες και νησιώτες. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι ηχηρή απάντηση στα σχέδιά τους».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός κληθείς να απαντήσει για το πότε ανοίγει η δομή της Βάστριας και πώς σχολιάζει την ύπαρξη μιας δομής - φυλακής στο κέντρο του δάσους, ο υπουργός Μετανάστευσης υπερασπίστηκε το έργο, χαρακτηρίζοντάς το εμβληματικό και υπερσύγχρονο. Διαπίστωσε ότι είναι θέμα μηνών να ανοίξει η νέα δομή, αναφέροντας όμως το κώλυμα μέχρι στιγμής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τι μέλλει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Σχετικά με το αν θα κλείσει η δομή του Καρά Τεπέ όταν ανοίξει η Βάστρια, απάντησε ότι η νέα δομή είναι ευρύχωρη και ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι φυλακή». Η εγκατάσταση των δομών - φυλακών στα νησιά του Αιγαίου δεν είναι μια τυχαία επιλογή από την πλευρά της ΕΕ. Στόχευση ήταν και είναι η διαλογή σε αυτούς τους τόπους, δηλαδή ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Η διαλογή δεν αφορά μόνο το ποιος παίρνει άσυλο, πού θα πάει, ποιος θα απελαθεί κ.λπ., αλλά να διαμορφώνεται και μια ανακυκλούμενη εργασιακή εφεδρεία φτηνού εργατικού δυναμικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ