Τετάρτη 8 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΟΥΕΦΑ
Ολλανδογερμανική υπόθεση

Από ...μύρια κύματα πέρασε ο τελικός του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά, όπως λένε, «τέλος καλό όλα καλά». Ο λόγος που κινδύνεψε η διεξαγωγή του αγώνα ήταν η δολοφονία του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού, Πιμ Φορτούιν, αλλά, σύμφωνα με την απόφαση της ΟΥΕΦΑ, ο αγώνας θα γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό του και παρά τους φόβους για επεισόδια.

Στα αγωνιστικά τώρα, Φέγενορντ και Ντόρτμουντ «συγκρούονται» σήμερα με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο (21.45). Ο τεχνικός των Ολλανδών, Μπερτ Φαν Μάρβικ, τόνισε πως θα είναι μια πολύ δύσκολη βραδιά, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του παίζει στην έδρα της, ενώ στη Φέγενορντ φιλοδοξούν να είναι η τέταρτη ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο στην έδρα της. Απόντες από τον τελικό είναι ο Σμόλαρεκ, που είναι τραυματίας και, παράλληλα, βρέθηκε ντοπαρισμένος, καθώς και ο τιμωρημένος Εμερτον.

Από την άλλη, το ηθικό στην Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι στα ύψη, καθώς πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γερμανία. Ετσι, στόχος είναι ο δεύτερος τίτλος για να κλείσει η ήδη επιτυχημένη χρονιά. Ο Ματίας Ζάμερ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο Βραζιλιάνος Ντέντε ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βίτορ Περέιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ