Τετάρτη 8 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Γιόρτασε με τρόπαιο

Η τρίτη κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής πανηγυρίστηκε δεόντως από τους «πράσινους»

Sportidea

Η τρίτη κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής πανηγυρίστηκε δεόντως από τους «πράσινους»
Τελικά το τρίτο ήταν και το πιο γλυκό. Βλέπετε αυτή τη φορά οι δυσκολίες ήταν πολλές. Αντίπαλοι οι οικοδεσπότες, ισοδυναμία ομάδων, παρασκήνιο από την κόντρα με την ΟΥΛΕΜΠ. Ομως ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε. Φαίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή Ευρώπης του πάει.. Και από φέτος τον κατέχει για τρίτη φορά, φέρνοντας στην Ελλάδα το τρόπαιο της Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» στον τελικό της Μπολόνια επικράτησαν της Κίντερ με 89-83, γιορτάζοντας και το δικό τους... Πάσχα στην ιταλική πόλη. Και η γιορτή δεν είχε τέλος, παρά την ημέρα και την έξοδο των περισσοτέρων κατοίκων στην Αθήνα. Γύρω στις έξι τα ξημερώματα της Δευτέρας άρχιζε το Β` μέρος. Περίπου 2.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού περίμεναν τους θριαμβευτές της Ιταλίας, προκειμένου να μοιραστούν από κοντά τη χαρά για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ομπράντοβιτς: Μια... πεντάδα κούπες

Ενα πραγματικά θαυμάσιο ρεκόρ κατέχει πλέον ο αρχιτέκτονας του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού στην 8η συμμετοχή του σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκα κατάφερε να φύγει με το τρόπαιο στα χέρια για 5η φορά. Ο ευτυχισμένος Σέρβος τεχνικός επισήμανε το αγωνιστικό πάθος που έδειξαν οι παίκτες του απέναντι στην Κίντερ, θεωρώντας το βασικό στοιχείο για την επιτυχία. «Είναι η πέμπτη μου νίκη σε τελικό, όμως αυτό δε σημαίνει τίποτε διότι οι παίκτες έκαναν τη δουλιά και αυτοί είναι που νίκησαν την Κίντερ. Αγωνιστήκαμε με πάθος για να κερδίσουμε μια σπουδαία ομάδα. Λυπάμαι για το φίλο μου τον Ετόρε, αλλά εμείς ήμασταν οι καλύτεροι και ίσως και πιο τυχεροί στο τέλος. Δε φοβηθήκαμε όταν ο αντίπαλός μας ξέφυγε στο πρώτο ημίχρονο, διότι η Κίντερ έπαιξε καλά. Δεν έκανε κάτι το εκπληκτικό για να πούμε ότι δεν είναι δυνατόν να τους σταματήσουμε. Είχαμε λίγη τύχη, όλοι οι παίκτες έκαναν αυτό το οποίο έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο».

Την πίστη για τη διάκριση που είχαν πριν τη διοργάνωση όλοι οι παίκτες της ομάδας εκθείασε ο καλύτερος παίκτης του Φάιναλ Φορ, Ντέγιαν Μποντίρογκα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποδείξαμε ότι μια ομάδα για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης πρέπει πρώτα απ' όλα να πιστεύει στον εαυτό της και στη νίκη. Το αξίζαμε απόλυτα. Νικήσαμε μέσα στο "σπίτι" της μια πολύ μεγάλη ομάδα και δίκαια κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα».

«Εκτέλεση» από την περιφέρεια

Μπορεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού να μην κατάφεραν να σταματήσουν τον Τζινομπίλι αλλά και τον Σμόνιτς, εντούτοις οι δυο παίκτες δεν ήταν ικανοί να δώσουν το κύπελλο στην Κίντερ. Βλέπετε όλοι οι υπόλοιποι ήταν εγκλωβισμένοι στην πολύ καλή «πράσινη» άμυνα και η διαφορά ήταν εμφανής. Παράλληλα η ευστοχία των Κουτλουάι, Μποντίρογκα από την περιφέρεια ήταν τα συστατικά που έδωσαν τη νίκη με 89-83 επί της Κίντερ στην έδρα της. Ακόμα και όταν η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 14 πόντους διαφορά (45-31 στο 18`) αλλά και 48-40 στο ημίχρονο, ο Ομπράντοβιτς είδε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να εξελίσσεται σε «κρυφό του» όπλο, που ξανάφερε το παιχνίδι στα ίσια περνώντας και μπροστά στο σκορ (53-55). Από κει και πέρα, σε συνδυασμό και με το φόρτωμα με φάουλ των αντιπάλων οι παίκτες του «τριφυλλιού» άρχισαν την πορεία τους για την κατάκτηση του τροπαίου.

Κίντερ: Τζινομπίλι 27, Σμόνιτς 23, Μπετσίροβιτς 4, Γκρέιτζερ 10, Ριγκοντό 3, Γκρίφιθ 2, Γιάριτς 11, Αντερσεν 3,

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 11, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντίρογκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, Ρότζερς 7.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ