Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Κυπελλούχος στο φινάλε ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το τρόπαιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, νικώντας τον Αρη σε έναν τελικό με αρκετή ένταση

Eurokinissi

Στην κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας έφτασε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του στον τελικό της διοργάνωσης επί του Αρη με 1-0 στο άδειο, λόγω μη προδιαγραφών, Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Ετσι, το «τριφύλλι» επέστρεψε στην κορυφή του θεσμού μετά από δύο χρόνια, ενώ συνολικά αυτό αποτελεί το 20ό Κύπελλο που βάζει στην τροπαιοθήκη του ο Παναθηναϊκός.

Παράλληλα με την κατάκτηση του τροπαίου, οι «πράσινοι» κατάφεραν έστω και στο «παρά ένα» να σώσουν τα ευρωπαϊκά τους όνειρα για τη νέα σεζόν, αφού ως κυπελλούχοι απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Europa League. Αντίθετα ο Αρης έμεινε χωρίς τρόπαιο τα τελευταία 54 χρόνια και εκτός Ευρώπης για τη νέα σεζόν.

Βρήκε τρόπαιο με Βαγιαννίδη

Σε έναν από τους χειρότερους τελικούς Κυπέλλου όσον αφορά το θέαμα και τις ευκαιρίες, αλλά με αρκετή ένταση τόσο κατά τη διάρκειά του όσο και μετά τη λήξη του, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής έχοντας πρωταγωνιστή της επιτυχίας τον Βαγιαννίδη. Ο νεαρός παίκτης ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων και να χαρίσει το τρόπαιο στην ομάδα του. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές, μία για τον Παναθηναϊκό (Κώτσιρας 51') και δύο για τον Αρη (65' Νταρίντα, 71' Ζιλ), καθώς και από τα έντονα παράπονα της πλευράς του Αρη για τις διαιτητικές αποφάσεις, με την Γαλλίδα διαιτητή Στεφανί Φραπάρ να βρίσκεται στο επίκεντρο των διαμαρτυριών από τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων» της Θεσσαλονίκης.

Σε γενικές γραμμές την εικόνα των δύο ομάδων χαρακτήρισε το άγχος στις προσπάθειές τους, με το βάρος της προσοχής να δίνεται κυρίως στην αμυντική λειτουργία και να στερούνται αμφότεροι την ουσία στα τελειώματα των επιθέσεών τους.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Μαντσίνι (63' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης.

Αρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Εμβοντό, Σουλεϊμάνοφ, Γκαρθία (68' Βερστράτε), Ζαμόρα, Μορόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ