Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Βρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν μπάζα

Για εγκλήματα και μετά τη σύγκρουση των τρένων κάνει λόγο ο Σύλλογος Συγγενών των Θυμάτων

Το σημείο που έγινε το μπάζωμα στο έγκλημα στα Τέμπη

Eurokinissi

Το σημείο που έγινε το μπάζωμα στο έγκλημα στα Τέμπη
Νέα δεδομένα στην εισαγγελική έρευνα για τη μεταφορά χωμάτων από τον τόπο του εγκλήματος στα Τέμπη, της μετωπικής σύγκρουσης των τρένων στις 28/2/2023, σε ιδιωτικό οικόπεδο στα «Πηγάδια» δημιουργούν τα ευρήματα στα εργαστήρια της αστυνομίας, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, βρέθηκε οστό θύματος, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμα επίσημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι από την ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη θύματος.

Σε περίπτωση που αυτό ισχύει, καταρρίπτεται ο αρχικός ισχυρισμός των κυβερνητικών αξιωματούχων, ότι τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν μόνο από τη διαμόρφωση χώρου σε όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό, προκειμένου να επιχειρήσουν γερανοί και δεν προήλθαν από τον τόπο της τραγωδίας.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε θραύσμα (τμήμα) οστού ανθρώπου που εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» μετά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν στα «Πηγάδια» και όχι - κατά μία εκδοχή που εξετάζεται - από την έρευνα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να είναι οστά ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται πως, έπειτα από παραγγελία της αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί ποιος υπηρεσιακός παράγοντας είναι αυτός που έδωσε εντολή, από την 1η Μαρτίου 2023, να μεταφερθούν με φορτηγά μεγάλες ποσότητες χωμάτινων όγκων από τον τόπο του δυστυχήματος στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού του δήμου Τεμπών και ειδικότερα στο ιδιωτικό οικόπεδο Λαρισαίου ιδιοκτήτη χωματουργικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν ως μάρτυρες αρκετοί αξιωματικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και υπηρετούντες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, όπως κατέθεσαν και στελέχη της εταιρείας με τα χωματουργικά μηχανήματα.

Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους και παντελής αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών

Σε ανακοίνωσή του, μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 28-2-2023» σημειώνει:

«Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: Η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς.

Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους και παντελής αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών, γονιών, αδερφών, συντρόφων που μέσα στο πένθος τους γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την οδύνη της δεύτερης ταφής.

Κάποιοι, που κατονομάζονται στις μηνύσεις που καταθέσανε οι συγγενείς, μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Γι' αυτούς ήταν ασήμαντα μπροστά στον ιδιοτελή σκοπό τους. Πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ