Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα στοιχεία για τη συγκάλυψη

Ενα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών είδε χτες το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στις 3/3/2023, λίγες μέρες μετά το έγκλημα, έγινε σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων, παρουσία επιχειρησιακών παραγόντων και στελεχών των εταιρειών (ΤΡΕΝΟΣΕ, ΟΣΕ) στον τόπο του δυστυχήματος και εκεί δόθηκαν οι οριστικές κατευθύνσεις για το μπάζωμα.

Το συγκεκριμένο στοιχείο έρχεται να προστεθεί σε αυτό που είχε αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης», ότι δηλαδή στις 3/3/2023, και ενώ μια επιβάτισσα, η 23χρονη Εριέτα Μόλχο, αγνοείται και δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ταυτοποίησης στους συγγενείς των θυμάτων, δίνεται η εντολή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, αφού έχει προηγηθεί η σύσκεψη (2/3) με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τριαντόπουλο, να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και τα βαγόνια!

Και στη συνέχεια, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί καν η έρευνα από τους πραγματογνώμονες που διερευνούν το δυστύχημα και χωρίς να υπάρχει εισαγγελική εντολή, αρχίζει η απομάκρυνση του επιφανειακού χώματος μέχρι βάθος 1 περίπου μέτρου. Ενα μέρος των χωμάτων μεταφέρθηκε στο Κουλούρι και το υπόλοιπο προς άγνωστο προορισμό.

Μετά την απομάκρυνση του χώματος, ο χώρος καλύπτεται από στρώματα από κροκάλα, χαλίκι, άμμο και στρώνονται άσφαλτος και πίσσα. Η διαδικασία αυτή έχει ολοκληρωθεί μόλις μία βδομάδα μετά το δυστύχημα! Οι ενέργειες αυτές έγιναν χωρίς να υπάρχει άδεια από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Θυμίζουμε, για όλα αυτά ο πρωθυπουργός τι έλεγε; Οτι «η δουλειά έγινε από τους επιχειρησιακούς παράγοντες όσο καλύτερα μπορούσε να γίνει»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μπάζωσε» την αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη(2024-03-13 00:00:00.0)
Οι αποκαλύψεις του «Ρ» άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου(2024-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ