Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ Ρ. ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Καταθέσεις γιατρών για την αδικοχαμένη Μαλένα

Την άποψη ότι η Μαλένα Δασκαλάκη ήταν νεκρή όταν εκείνος έφτασε στο δωμάτιο για να κάνει ανάνηψη εξέφρασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο εντατικολόγος Κων. Τζιούβας στη δίκη της μητέρας από την Πάτρα Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των άλλων δύο παιδιών της (έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της).

Περιγράφοντας ένα παιδί με εξαιρετική κλινική εικόνα και χαρακτηρίζοντας απρόσμενο τον θάνατο της Μαλένας, κατέθεσε η πρώην διευθύντρια του Ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», Μαργαρίτα Μπάκα. «Με πήραν και μου είπαν "έφυγε η Δασκαλάκη". Εμεινα άναυδη. Εμένα 40 χρόνια δεν μου είχε τύχει τέτοια ιστορία αιφνίδιου θανάτου ή θανάτου που να μην έχω κλινική εικόνα πριν», είπε και συνέχισε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο το παιδί να είχε υποστεί ηπατική ανεπάρκεια.

Επίσης, στο δικαστήριο έχει καταθέσει και η παιδίατρος Μαρίνα Σερβιτζόγλου. «Οι εξετάσεις της ήταν άριστες, δεν ήταν το παιδί που έβλεπες τις εξετάσεις του και προβληματιζόσουν. Η λευχαιμία της ήταν χαμηλού κινδύνου καλής πρόγνωσης», τόνισε η γιατρός, η οποία είχε κάνει μυελόγραμμα στο παιδί. Και αυτή η μάρτυρας απέκλεισε την ηπατική ανεπάρκεια εξηγώντας πως θα είχε συμπτώματα. Σημειωτέον, την επιβεβαίωση ότι ο θάνατος της Μαλένας ήταν αιφνίδιος, αφού η πρόγνωση για τη λευχαιμία από την οποία έπασχε ήταν πολύ καλή, κατέθεσε και η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία ήταν παρούσα όταν πέθανε το παιδί. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κατάθεση της παιδιάτρου Σμαράγδας Παπαχρηστίδου, η οποία είχε εξετάσει την Μαλένα στο παρελθόν, που «πήγαινε παρά πολύ καλά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ