Τρίτη 4 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νεκρός και αγνοούμενοι από μεγάλες πλημμύρες

Σφοδρές καταιγίδες σημειώνονται στη Γερμανία, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Την Κυριακή ένας εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στην περιοχή Πφαφενχόφεν της Βαυαρίας κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μιας οικογένειας από πλημμυρισμένη κατοικία, μετά την υποχώρηση δύο φραγμάτων.

Σε παρόμοιο περιστατικό ανατροπής λέμβου πυροσβεστών αγνοείται τις τελευταίες ώρες ένας 22χρονος εθελοντής πυροσβέστης, ενώ ένας άνδρας ο οποίος αγνοείτο στο Σρομπενχάουζεν της Ανω Βαυαρίας, θεωρείται ότι βρίσκεται σε πλημμυρισμένο υπόγειο και οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης ζήτησαν τη βοήθεια δυτών προκειμένου να τον προσεγγίσουν.

Οι αρχές κάνουν λόγο για τη «βροχή του αιώνα», ωστόσο δημιουργούνται ερωτηματικά για αντιπλημμυρικά έργα και άλλες παρεμβάσεις στις υποδομές της προηγμένης Γερμανίας.

Η κακοκαιρία προβλέπεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών για Πλημμύρες, η στάθμη των υδάτων στην περιοχή του Πασάου, στην Κάτω Βαυαρία, όπου συναντώνται ο Δούναβης, ο Ιν και ο Ιλτς, αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, Τρίτη. Πολλοί δρόμοι και πλατείες της πόλης έχουν ήδη καλυφθεί από το νερό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ